Ukategorisert

Tre lørdagssaker

I dag var det tre saker som fanget min interesse, og de passer på en lørdagskveld: Fyll, slåssing og en usikker fremtid.

Filologisk forening har holdt fest på Blindern og overskriften er Sex, fyll og politi. Problemet er at det lå en og sov i 1. etasje etter festen, drita full. Da politiet kom, fant de også en rekke av samme sort ned i Uglebo. I tillegg hadde noen hatt seg i et seminarrom.

La oss oppsummere vårt syn på saken: Who cares?

Det at noen drikker litt mye, ikke finner en skjenkebevilling og har sex i et undervisningsrom på Blindern er da ikke noe problem. Vi kan med vår beste vilje ikke se at det er skjedd noe galt. Sex må være et positivt alternativ til det som til vanlig foregår i seminarrommene i Sophus Bugges hus. Og at det i det hele tatt må gis tillatelse for skjenking er noe stort tull.

La studentene få lov til å ta seg en heidundrande fest!

Spørsmålet er om man kan si det samme om italienske fotballsupportere. Spillerforeningen krever at man tar ett års pause på grunn av all volden i italiensk fotball.

Et vanvittig forslag. La oss forklare hvorfor. Det er to grunner. For det første er det et svært viktig prinsipp at den skyldige skal straffes, og at uskydlige ikke skal straffes.

Her velter man ansvaret og skylden vekk fra den som fortjener det og over på alle de uskyldige fotballsupporterne. Det som bør skje er selvsagt at de enkeltindividene som driver med pøbelstreker, bør straffes – hardt.

For det andre lar man pøbelen vinne hvis man avlyser grunnet deres oppførsel. Det show must go on. Man bøyer ikke for press, trusler og vold. Ikke for terrorister og ikke for fotballpøbler.

Vi skrev kort om FNs klimarapport i går, og i dag dukket en ny tanke opp.

I flere medier har budskapet vært at denne rapporten har feid all tvil til side. Nå vet vi at det er snakk om menneskeskapte endringer. La oss anta at dette er en riktig tolkning.

Hvis dette har skjedd nå, impliserer det at det tidligere var tvil. At det før denne rapporten var relevant usikkerhet. Men de samme menneskene som hevder at vi nå har sikker viten, hevdet også dette før denne rapporten… I hvert fall i den norske offentligheten.

Det er imidlertid på sin plass å påpeke at 90 – 95% ikke er det samme som å være skråsikker. Ny Tid hadde for øvrig en interessant artikkel om temaet på fredag.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer