Ukategorisert

Tre lørdagssaker

I dag var det tre saker som fanget min interesse, og de passer på en lørdagskveld: Fyll, slåssing og en usikker fremtid.

Filologisk forening har holdt fest på Blindern og overskriften er Sex, fyll og politi. Problemet er at det lå en og sov i 1. etasje etter festen, drita full. Da politiet kom, fant de også en rekke av samme sort ned i Uglebo. I tillegg hadde noen hatt seg i et seminarrom.

La oss oppsummere vårt syn på saken: Who cares?

Det at noen drikker litt mye, ikke finner en skjenkebevilling og har sex i et undervisningsrom på Blindern er da ikke noe problem. Vi kan med vår beste vilje ikke se at det er skjedd noe galt. Sex må være et positivt alternativ til det som til vanlig foregår i seminarrommene i Sophus Bugges hus. Og at det i det hele tatt må gis tillatelse for skjenking er noe stort tull.

La studentene få lov til å ta seg en heidundrande fest!

Spørsmålet er om man kan si det samme om italienske fotballsupportere. Spillerforeningen krever at man tar ett års pause på grunn av all volden i italiensk fotball.

Et vanvittig forslag. La oss forklare hvorfor. Det er to grunner. For det første er det et svært viktig prinsipp at den skyldige skal straffes, og at uskydlige ikke skal straffes.

Her velter man ansvaret og skylden vekk fra den som fortjener det og over på alle de uskyldige fotballsupporterne. Det som bør skje er selvsagt at de enkeltindividene som driver med pøbelstreker, bør straffes – hardt.

For det andre lar man pøbelen vinne hvis man avlyser grunnet deres oppførsel. Det show must go on. Man bøyer ikke for press, trusler og vold. Ikke for terrorister og ikke for fotballpøbler.

Vi skrev kort om FNs klimarapport i går, og i dag dukket en ny tanke opp.

I flere medier har budskapet vært at denne rapporten har feid all tvil til side. Nå vet vi at det er snakk om menneskeskapte endringer. La oss anta at dette er en riktig tolkning.

Hvis dette har skjedd nå, impliserer det at det tidligere var tvil. At det før denne rapporten var relevant usikkerhet. Men de samme menneskene som hevder at vi nå har sikker viten, hevdet også dette før denne rapporten… I hvert fall i den norske offentligheten.

Det er imidlertid på sin plass å påpeke at 90 – 95% ikke er det samme som å være skråsikker. Ny Tid hadde for øvrig en interessant artikkel om temaet på fredag.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil
Kjetil
15 years ago

Hva angår festen i Uglebo, fatter jeg ikke at politiet gidder å bruke tid og ressurser på den slags. Helt hinsides! Langt alvorligere er jo situasjonen i italiensk fotball. Jeg er jo enig i grunnprinsippet til Bent, nemlig at man kun skal straffe de(n) ansvarlige for ugjerningen(e). Vi får jo håpe at politiet kan identifisere noen av bråkmakerne ut fra TV-bildene, selv om det historisk sett har vist seg vanskelig, fordi pøblene gjerne dekker til ansiktet med skjerf. En annen ting er også forholdene innad blant supporterne. Dette er gjerne en hard kjerne som holder godt sammen og derigjennom ikke… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
15 years ago

«Gjennom flere tiår har vi hørt fra miljørørsla at det går ad undas. Bare humbug, spør du meg. Historisk sett har jorden opplevd svært svingende vær og klima, så dette tror jeg er høyst overdramatisert av miljø-hippiene.»

Og om du tar feil – hva skal du gjøre da? Og hvor mye er din tro verd når du selv sier at du ikke en gang orker å engasjere deg. Så har du da forutsetninger for å tro noe som helst?

Per
Per
15 years ago

«Sensasjonsoverskriftene» som slo fast med brask og bram at det nå er sikkert at klimaendringene er menneskeskapte var uhørte. 90% sikkerhet, sier FN-rapporten. Sist jeg sjekket betyr 90% sannsynlighet at noe IKKE er sikkert. Om det så hadde vært 99.9% sikkert, hadde det likevel vært rom for tvil. Men journalister er seg selv lik. Nyanser er ikke det som selger aviser. Så får det bare være det samme om det de skriver er riktig eller ikke… Så har vi jo en regjering som har innført et avgiftssystem som premierer dieselbiler som forurenser mye lokalt. Men bevares, det spiller jo ingen… Read more »

Fra arkivet