Diverse, Magasin

Tidenes budsjettpåslag til politiet

kan bli konsekvensen hvis Stortingets justiskomite gjør alvor av sitt foreløbig siste tøvete påfunn. Du tror det ikke før du har sett det? Joda, alt er mulig.

Ihvertfall hvis man mener at en ny lov er løsningen mot alt man mener er galt i samfunnet. Derfor skal det bli forbudt å sende nakenbilder på mms. Også de man sender av seg selv, helt frivillig.

Det er Aftenposten som slår til med denne historien, drøyt to måneder før første april.

» Den nye loven betyr at hvis jeg tar et nakenbilde av meg selv, og sender det til deg på MMS, så er det like straffbart som hvis jeg hadde blottet meg overfor deg i en park, sier Thomas Breen, saksordfører i justiskomiteen, til statskanalen.»

Men en mobil er privat eiendom – og hvem man har på sin mottagerliste er ens eget valg. En mobil kan vel knapt sammenlignes med en park.

«Ifølge NRK står en enstemmig komité bak lovforslaget, som likestiller det å sende nakenbilder med blotting. Loven kan komme allerede i løpet av våren.»

Hvis du lurer på hvilken samling av åndshøvdinge som befolker Justiskomiteen, finner du dem her.

Vi er enig med advokat Sigurd Klomsæt som mener loven er tøvete, og dessuten blir umulig å håndtere. Men skulle Justiskomiteen mene alvor med sitt forslag, vil ihvertfall politiet se frem til tidenes budsjettpåslag. Knut Storberget og Kristin Halvorsen får bare brette opp ermene, stenge av mobilen – og rydde plass på budsjettet.

Med lov skal landet bygges – med ulov ødes.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer