Ukategorisert

Nye utgifter i 2008?

Samferdselsministeren har fått utredningen om gratis fergetransport eller skattefinansiert fergetransport som Liberaleren har omdøpt tiltaket til.

Det var i april i fjor at samferdselsminister Liv Signe Navarsete ba om en utredning for skattefinansiert fergetransport. Utredning er ferdig, og signalene fra statsråden er at tiltakene i rapporten vil bli vurdert i forbindelse med arbeidet med statsbudsjettet for 2008, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Utredningen har tatt for seg flere modeller. Scenarioet er kostnader fra 160 millioner kroner til 1,7 milliarder, som Liberaleren spådde 4. april i fjor.

Også på fergetransport bør brukerne betale kostnadene. Kun på den måten kan skatter og avgifter reduseres. Økte utgifter for staten vil medføre behov for inntekter, gjennom skatter og avgifter. Derfor er Liberaleren imot tiltaket som helt sikkert blir innført i en eller annen form i 2008. Det er vanskelig å tolke Liv Signe Navarsete annerledes enn at hun er tilhenger av skattefinansiert fergetransport, i større grad enn det som i dag er tilfelle gjennom subsidier til en del samband.

Mest lest

Arrangementer