Ukategorisert

Hang ut Se og Hør

Are Sende Osen sa opp NRK Petre i Trondheim sitt abonnement på Se og Hør i mandagens sending av Osenbanden.

Lytterne fikk høre programlederen ringe opp abonnementsavdelingen i Se og Hør. Han sa opp abonnementet, og kom med noen gloser om hvorfor han og redaksjonen i radiokanalen ikke ville ha bladet i posten.

Liberalerens redaksjon er ikke trofaste lesere av Se og Hør, men vi er opptatt at de som jobber, de som eier bladet også finansierer NRK gjennom lisensen, en skatt som politikerne har vedtatt for alle som har fjernsynsmottaker. Utskjelling av Se og Hør i statskanalen er med på å skape ulike konkurransevilkår, med på å gi Se og Hør sine konkurrenter konkurransefortrinn. Det kan nemlig være lyttere som tror på våset som Are Sende Osen presenterer i NRK Petre på hverdager mellom klokken 16:00 – 18:00. De fleste riksaviser konkurrerer med Se og Hør ettersom kjendisstoff blir viktigere og viktigere i utgivelser.

Det er sannsynligvis avsløringen i boken ”En helt vanlig dag på jobben” som Bokavisen har anmeldt som var årsaken til Osens sinne. Han tok i dag parti, et parti som ikke kommer Se og Hør til gode.

Redaksjonene i NRK må gjerne si opp ulike abonnement, men begrunnelser for oppsigelsene bør ikke ut på lufta til lytterne. Statskanalen blir eid av befolkningen, også de som er tilknyttet Se og Hør. Derfor bør NRK være forsiktig. I dag trådde programleder Are Sende Osen over en grense som er uverdig for NRK.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Rambukk
15 years ago

Betyr det at NRK heller ikke skal lefle med forbrukerjournalistikk eller mene noe om kulturelle uttrykk?

Thor F.
15 years ago

Du er altfor hårsår, Solvik. Skulle NRK servere kun det som til enhver tid var spiselig for hele befolkningen så ville kanalen bli svært så blodfattig og uinteressant.

Pål H
15 years ago

Med all respekt Bønna, dette er jo mildt sagt vrøvl. Skal da NRK heller ikke kunne kritisere politiske partier, drive analyse, forbrukerjournalistikk? Dette har jo intet med liberalisme å gjøre, dette er jo bare tankeløst, prinsippløst vås. Å si opp et blad på direkten er naturligvis en ytring, en meningsytring. Du mener vel ikke for alvor at ytringsfriheten ikke bør gjelde for journalister i NRK. At du ikke liker sendingen gjør den jo verken uetisk eller dårlig journalistisk. Det viser bare at du var spesielt humørløs i denne saken. Det er også lov. Konkurransevridende?? Haha, hva skal vi da si… Read more »

Pål H
15 years ago

Sjekk din siste setning Bjørn Magne: «gode programmer». Det er smak og behag. Jeg synes det var kjempegod journalistikk, kjempegodt poengtert. Og jeg lytter også til Her og NÅ og Dagsnytt 18 hver dag. Du har rett, de sier aldri opp bladabonnementer der i gården.

Men dersom alle programmer var helt like, så hadde vi jo bare behøvd ett program som gikk hele dagen. I mangfoldets og liberalismens navn: det hadde vel vært kjedelig?

Fra arkivet