Ukategorisert

En spennende onsdag

Dommen i automatsaken kommer onsdag 14. mars. I følge en pressemelding fra Kultur – og kirkedepartementet vil dommen bli klar i et eget rettsmøte i EFTA-domstolen.

Dommen skal avgjøre om Stortingets vedtak fra 2003 om å gi Norsk Tipping monopol på automater er i strid med EØS-avtalen. Det blir en spennende dag for bransjen, for alle oss som er for prinsippet om etableringsfrihet og for fri konkurranse. Liberaleren finner ingen gode argument for Norges sak i domstolen. Det skal bli spennende å se resultatet.

Liberaleren har påstått at norske politiker ønsker et monopol slik at Norsk Tipping og dermed politikerne skal få kontroll over inntektene. Argumentet om å få kontroll på spilleavhengigheten gjennom et statlig monopol holder ikke mål. Spilleavhengigheten er på et minimum. I 2005 hadde Hjelpelinja 2 133 samtaler fra eller om personer som har et egendefinert spilleproblem. 62 prosent av samtalene kom fra spillere, mens 34 prosent kom fra venner eller pårørende. Kontroll kan politikerne få også når private aktører driver automatene. Det er politikerne som fastsetter rammebetingelsene, noe Trond Giske beviste da han innførte seddelforbud på automatene. Dette argumentet bør være helt sentralt i domstolen. Det er dette argumentet som bør gjøre sitt til at Norge taper saken med glans.

Liberaleren har hatt mange artikler om spilleautomater:
Narvesen: Gjør så godt vi kan
Det blir automatforbud
Nye muligheter
Et forbud skaper svart marked
Vi friskemelder Norge
Saken ruller videre
Sedler – godkjent betalingsmiddel?
Ny handlingsplan, redusert frihet?
Forlenger konsesjonsperioden
Nytt tap for Valgerd
En seier for fornuften
Kulturministeren har svart
Gledelig signal fra ESA
Kjærligheten tok livet av kona mi
Liker ikke monopol
Kontroll til Norsk Tipping
Monopolisering i automatmarkedet
Automatene blir borte?
La automatene stå
Ikke ta fra folk spillegleden!

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Genese
15 years ago

Det er liten tvil om at spilleavhengighet for mange kan være et stort problem. Som alkohol er for andre, som overspising er for noen.
Men forbud? Det er en annen sak. Dessuten er jo hele argumentet hult, når Norsk Tipping skal få fortsette. Da er det bare snakk om å kanalisere penger dit staten vil, omtanken for spillere blekner.

Fra arkivet