Ukategorisert

Bloggaksjon mot Afrikas Hitler

Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen og bloggeren VamPus har tatt initiativet til et opprop og en aksjon mot Zimbabwes diktator Robert Mugabe.

Den tidligere frigjøringshelten Robert Mugabe i Zimbabwe har i årevis undertrykket og fengslet opposisjonen, torturert fanger, manipulert valg, sultet og presset sin egen befolkning og vist fingeren til det internasjonale samfunnet. Land som selv har blitt kvitt diktaturet, og kunne ledet an mot Mugabe, Syd-Afrika velger istedet å se en annen vei.

En av Afrikas verste despoter (en tittel han må få dele med Sudans al-Bashir) har fått herje lenge nok. Selvfølgelig har vi i nord bare begrenset mulighet til å protestere. Noe kan vi dog gjøre.

1. Spre ordet om denne saken videre.
2. Send en protest til landets ambassade i Sverige på epost mbuya@stockholm.mail.telia.com med for eksempel følgende tekst:

To Her Excellency Ms Mary Sibusisiwe MUBI
Ambassador Extra-ordinary and Plenipotentiary,

I am deeply concerned about the latest news from Zimbabwe about the mistreatment of opposition leader Morgan Tsvangirai and other activists. Other leaders, including Tendai Biti, the Secretary General of the Tsvangirai-led MDC; Grace Kwinje, the Party’s Deputy Secretary for International Relations; and Nelson Chamisa, spokesperson for the MDC, have according to reports also sustained severe injuries while in police custody.

I call for all detainees who engaged in non-violent protest to be released immediately. I also call for an investigation into the killing of Gift Tandare.

XXXX, Norway

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
15 years ago

Visste dere at Björn Afselius har laget en hyldningssang til Mugabe? Jeg tror den heter «Afrikas hjälte» eller noe lignende, og ble laget flere år etter at Mugabes politikk begynte å bli uakseptabel. Det er ikke så lenge siden NRK p1’s «Stjerneklart» spillte den melodien. Tenk på det bråket det hadde blitt hvis noen hadde laget en låt om Bush med tittelen «USA’s hjälte» og prøvd å sende den i norsk radio!

POT
POT
15 years ago

Ja, vet du hva de ville sagt om noen hadde utgitt en sang som het «USAs hjälte» med tilhørende tekst? Noen få ville sagt den var kul, mange ville sagt den var skikkelig lam, de fleste ville gitt faen, men du kunne fremdeles spilt den på radio og solgt den i butikker hvis noen gadd å høre på dem.

Med andre ord: Democracy at work.

Per
Per
15 years ago

Fakta gjenstår likevel at de som er «tyste som faen» når det gjelder hyldningssangen til Mugabe ville lagd et «helvetes spetakkel» om tilsvarende hadde vært laget om Bush.

Med andre ord: Relativisme at work.

Pleym
Pleym
15 years ago

Utfordring til Eivind Knudsen: Jeg har bedt folkene bak Bjørn Afzelius’ hjemmeside om opplysninger om den sangen du nevner. De er ikke istand til å finne den, og de betviler at Afzelius har skrevet en slik sang om Mugabe. Personlig er jeg mer tilbøyelig til å tro det. Jeg har hørt hans hyllester til diverse diktaturer av rødt merke. Men jeg har også fått følgende, mer alvorlige melding: «Har søkt litt på spillelistene til det programmet som blir nevnt i kommentaren på nettet. Jeg kan ikke se at det er spilt noen låt med denne tittelen, og heller ikke noen… Read more »

Fra arkivet

 • Konkurranseutsetting er ikke privatiseringKonkurranseutsetting er ikke privatisering
  Konkurranseutsetting er ikke privatisering, uansett hva rødgrønne politikere hevder.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Har du betalt «forsikring» hos staten?Har du betalt «forsikring» hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.