Ukategorisert

Liberaler på KrF-liste

Advarsel: Venstrefolk kan få kaffen i vranghalsen av denne nyheten. En gammel Venstre-kjempe står på en KrF-liste, uten at han ser på seg selv som en troende mann.

Han heter Øyvind Finne. Han har vært en profilert venstremann i Finnmark, både gjennom kommune – og fylkespolitikken. Han var på 80-tallet primusmotor bak en rockefestival i Porsanger. Han har vært vinprodusent og alkoholgründer. Han har vært motstander av norsk alkoholpolitikk, som Kristelig Folkeparti mener er altfor liberal.

Media, blant annet Finnmark Dagblad, omtaler Finne som en liberalist. Skribenten vil kalle Finne liberal. Han er for en stor offentlig sektor, noe som medfører høye skatter og avgifter. Derfor fortjener han ikke liberaliststempelet, men han er en god liberaler med et syn på menneske som Liberaleren kan stille seg bak.

Listefyll
Øyvind Finne står på 11. plass på Kristelig Folkepartis liste i Porsanger kommune. Han kaller seg selv listefyll, og håper på å få promiller av stemmene ved høstens kommunevalg. Det er slett ikke sikkert den typiske KrF-velgeren setter pris på Finne, men han kan få mange slengere, både fra arbeiderpartivelgere, men spesielt fra velgere som stemmer Fremskrittspartiet og Høyre.

–Noen truer med å gi meg slengere. Deriblant Tor Reidar Boland i Fremskrittspartiet, sier Øyvind Finne til Finnmark Dagblad.

Bekjennelsesplikten
Kristelig Folkeparti har bekjennelsesplikt. Det bør være problematisk både for Finne og hans nye lokallag, ettersom han ikke ser på seg selv som en troende mann. Liberaleren tok kontakt med informasjonssjef i Kristelig Folkeparti, Erik Lunde. Han bekreftet bekjennelsesplikten, men sa at dette ikke var en sak som ville bli fulgt opp fra sentralt hold.

–Det er lokallagene sin plikt og oppgave å følge opp hvem som har tillit, ifølge Lunde.

Dermed må vi anta at Porsanger Kristelig Folkeparti har ”gransket” sitt nye medlem, funnet den liberale mannen verdig til en plass på listen.

Formynderpartiet
Kristelig Folkeparti er liberalistenes rake motsetning. KrF kan bli beskrevet som et verdiparti som kler makt dårlig. Da kommer formynderrollen tydelig frem. Partiet er mot alkohol og alenemødre, for den tradisjonelle kjernefamilien med masse homofobi. Partiet forsøker i stor grad å styre oss andre i våre liv og daglige valg. KrF ønsker å være et moralpoliti. De tradisjonelle KrF-politikerne mener at befolkningen må forstå at KrFs rolle er å sammenligne med «den myndige og kjærlige far som med fast, men mild hånd styrer over sine barn». Personlig frihet og personlig ansvar er ord som ikke står høyt i kurs hos Finnes nye parti. At Øyvind Finne vil være i dette fellesskapet er et like stort under som om Jesus faktisk gikk på vannet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer