Ukategorisert

Norsk Tipping får monopol

Da er det avklart. Stortingets vedtak fra 2003 om å gi Norsk Tipping monopol på automater strider ikke mot EØS-avtalen. Norske politiker vil bekjempe spilleavhengighet med et statlig selskap. De bryr seg ikke om eiendomsrett, etableringsfrihet, konkurranse eller personlig ansvar.

Liberaleren har, som vi skrev i artikkelen tirsdag 13. mars, påstått at norske politiker ønsker et monopol slik at Norsk Tipping og dermed politikerne skal få kontroll over inntektene. På den måten kan Trond Giske, Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, Høyre og andre slå seg på brystet gjennom økonomisk støtte til blant annet norsk idrett.

Argumentet om å få kontroll på spilleavhengigheten gjennom et statlig monopol holder ikke mål. Det er ingen forskjell på om det står Norsk Tipping på automatene eller navnet på en privat bedrift som driver etter retningslinjene som politikerne har vedtatt. Politikerne trenger ikke et statlig selskap for å ta sosialpolitiske hensyn, selv om domstolen utvilsomt tror dette.

Norge har, spesielt på 90-tallet, hatt en liberal politikk på området automater. Politikerne burde ha vært begeistret over den liberale holdningen, utviklet dette gjennom avvikling av konsesjonssystemet. Dessverre har det store flertallet valgt en helt annen retning, uten at Hjelpelinjen vil få færre henvendelser i fremtiden.

Dette er en sørgelig dag!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer