Ukategorisert

Marianne Aulie får støtte

Terri Jentz har en grufull historie å fortelle i sin selvbiografiske kriminalroman fra virkeligheten, og historien har paralleller til Marianne Aulies offentliggjøring av navn i programmet MinaNRK Petre. Bokavisen har intervju med forfatteren.

22. juni 1977 lå hun og sov i et telt med sin beste venninne. Plutselig ble de overkjørt av en lastebil. Deretter ble de angrepet med en øks. Sterkt lemlestet overlevde de. Venninnen har hukommelsessvikt, men Terri Jentz vendte tilbake 15 år senere for å finne ut hva som skjedde. Resultatet av hennes undersøkelser kan du lese i hennes bok Et selsomt paradis som er utgitt i Norge.

Jentz gjorde undersøkelser for å finne ut hvem overgriperen var, men saken var da foreldet. Hun avslørte selv mannen i en presseuttalelse og mener at hun ville ha nok på ham til å ha fått ham dømt.

Marianne Aulie har offentliggjort to navn i forbindelse med et forsøk på voldtekt for 14 år siden. Liberaleren har forsvart ytringsfriheten til Aulie, og vi har kritisert media i denne saken.

Terri Jentz hadde hørt om saken da Bokavisen møtte henne, og forfatteren tar Marianne Aulie kraftig i forsvar.

–Jeg tror fullt og helt på det kvinnen sier. Det skal mye til å gå ut med påstander om voldtektsforsøk. Det er en modig handling og slike uttalelser gjør det lettere for andre ofre å stå frem. Det må ha skjedd noe som har fått henne til å plutselig komme frem med saken etter så mange år, sier hun i intervjuet med Bokavisen.

Hun legger til at det er så mange som er redd for å komme frem med sine opplevelser når det gjelder voldtektssaker. De er redde for å ikke bli trodd, for å bli angrepet eller bli saksøkt. Dette er det kun angriperen som tjener på.

Les hele intervjuet hos Bokavisen.

Mest lest

Arrangementer