Ukategorisert

Forskjell på liv og lære i Senterpartiet

Det er som statsråd at hun ønsker flere kvinner på topp foran høstens kommune – og fylkestingsvalg. Som partileder må hun innse at dette er en tapt sak. Senterpartiet har kun nominert kvinner på topplassen i tre fylker.

Kommunalminister og leder i Senterpartiet, Åslaug Haga, har truet med å lovfeste kjønnskvotering om det ved høstens valg ikke kommer inn langt flere kvinner enn det vi har nå, et utspill som fikk redaksjonell omtale i NRK i mars 2006.

VG Nett har innhentet nominasjonene fra fylkeslagene i kommunalministerens eget parti. Senterpartiet ønsker 16 menn og tre kvinner som fylkesordførere etter valget. Bare i Akershus, Nord-Trøndelag og Nordland har partiet nominert kvinner til toppjobben. Det betyr at det er under 16 prosent kvinner, mindre enn landsresultatet som regjeringen kritiserte. Det har vært vanskelig å få kommentar fra partilederen på denne saken, fordi hun vet hun har dårlige kort på hånden og et stort forklaringsproblem.

Hvis Åslaug Haga virkelig ønsker flere kvinner inn i politikken, burde hun ha sørget for at Senterpartiet hadde flere kvinner på topplass eller høyt oppe, både på fylkes – og kommunevalglistene. Det er fortsatt noen dager igjen før fristen for nominasjonen går ut i fylkene og kommunene. Senterpartiet kan fortsatt rette på dette, hvis de mener at for mange menn i folkevalgte organ er et problem.

Liberaleren tar avstand fra kvotering i lovverket. De som blir ansett som best skikket, bør representere partiene i fylkestingene og kommunestyrene. Best skikket vil variere fra parti til parti. Kjønnskvotering er ren diskriminering for å si det med enkle ord.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Genese
15 years ago

Senterpartiet er nå formynderpartiet fremfor noe annet. Rart da at de ikke klarer dette med kvinner på toppen? Men det er kanskje lettere å lage regler for andre?

Simon
15 years ago

Jeg har enkle regler. VISSE kvinner bør ikke være på topp, og blant dem topper (?) Åslaug, Kristin og GerdLiv listen.

Fra arkivet

 • Det er farlig å dele verden i kun toDet er farlig å dele verden i kun to
  Liberalismen er den ideologien som lider mest av å dele verden inn i to forenklede virkeligheter.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Et forsvar for retten til å være uorganisertEt forsvar for retten til å være uorganisert
  Velger du å være uorganisert, er du gratispassasjer. Ifølge fagbevegelsen.