Ukategorisert

Erna Solberg, har du virkelig fasiten?

Høyre ønsker nulltoleranse mot narkotika, et slagord som aldri lar seg kombinere med virkelighetens verden.

Høyre vil innføre nulltoleranse mot narkotika. Derfor foreslår partiet å bevilge nok penger til politiet slik at de 330 ubesatte stillingene i politiet kan fylles. Dette kom frem i e-brevet som Høyres leder Erna Solberg sendte ut tidligere i dag.

Hvis Høyre tror at noen hundre politistillinger, fordelt på hele Norge, vil være fasiten på problemet med misbruk, kjøp og salg av narkotika har partiet et seriøst problem. Mer politi kan være med på å vanskeliggjøre situasjonen for de som kjøper og selger stoff, men narkotikaomsetningen blir ikke borte selv om Norge får flere politifolk og strengere straffer for bruk og omsetning av narkotika.

Nulltoleranse mot narkotika er et slagord fra et politisk parti. Det vil være umulig å føre en politikk som hindrer narkotikaomsetning. Det eneste politikerne, også politikerne i Høyre, kan gjøre er å regulere hvor stort det illegale markedet skal være. En restriktiv politikk medfører et stort svart marked slik det er i dag. En liberal politikk med liberalisering eller en form for liberalisering der forbudslinjen ikke er helt absolutt, ville ha begrenset det illegale markedet. Ingen av løsningene ville ha medført stopp i omsetningen, men en ny linje med hvit omsetning ville ha gitt politikerne større kontroll med omsetningen og påvirkningsmuligheter på rammevilkårene for aktørene som opererer i dette markedet. Krigen mot narkotika er for lengst tapt, og det er nesten oppsiktsvekkende at Høyre ikke har skjønt dette.

Erna Solberg fulgte opp denne saken i sitt e-brev i dag, men det var i januar at det ble offentlig kjent at Høyre ville ha en linje med nulltoleranse på narkotika. På møtet mellom sentralstyret og stortingsgruppen kom det frem at Høyre synes det var på tide å ta et tydelig grep i narkotikapolitikken igjen. Det vil Høyre gjøre gjennom å bruke mer av den samme medisinen som Norge har brukt i alle år, og som ikke har vært spesielt vellykket.

I narkotikapolitikken har Høyre null troverdighet!

Tags:

Mest lest

Arrangementer