Ukategorisert

Djupedal vil få sin belønning eller straff

Det blåster kraftig rundt Øystein Djupedal for tiden. Han skal ha truet en partikamerat i forbindelse med valget av ny nestleder i SV. Han skal visstnok også ha truet høyrepolitikere med det som av flere ble oppfattet som hets mot homofile høyrepolitikere, skriver VG.

Liberaleren er ikke spesielt glad i SVs Øystein Djupedal som er dagens kunnskapsminister. Vår skepsis til han er kun politisk motivert. Han er imot valgfrihet i skolen, og er imot friskoleloven som Liberaleren tidligere har kalt for Clemet-revolusjonen.

Lov med trusler
Øystein Djupedal er ikke den første og vil ikke være den siste som kommer med trusler mot egne partikamerater for å få igjennom eget politisk syn eller kandidater på lister eller personer i styre og stell. Fraksjonsvirksomhet, både fint og det som mange vil omtale som ufint spill, er vanlig i alle parti. Noen ganger kommer spillet til overflaten, andre ganger forblir det en offentlig hemmelighet. Øystein Djupedal har både lov og rett til å true partikamerater i partiets valgkomité for å få medlemmene i komiteen til å gå inn for det som er rett kandidat for Djupedal. I helgen gikk det visstnok utover Snorre Valen som ønsket en annen nestleder enn den Djupedal ville ha.

Det er også lov å true eller drive en kampanje mot homofile eller homofile politikere, også politikere som var sentral da Høyre satt i regjering.

Liberaleren er liberal på alle måter. Derfor anbefaler vi ikke hatkampanjer mot noen minoritet, men vi forsvarer ytringsfriheten til det fulle. Hvis Øystein Djupedal bærer nag mot homofile eller homofile høyrepolitikere, skal han kunne offentliggjøre dette på den måten han mener er best.

Straff eller belønning
Øystein Djupedal sine ord mot egen partikamerat og politiske konkurrenter kan få konsekvenser i form av belønning eller straff. SV kan få større oppslutning dersom velgerne oppfatter budskapet som positivt, noe som er tvilsomt. Partiet kan også bli straffet fordi velgerne kan oppfatte dette som maktmisbruk og homofobi. Det er velgerne og medlemmene som sitter med makten. Hvis det blir straff vil SV-politikere vakte seg vel for både maktmisbruk og homofobi i fremtiden. Skulle det bli belønning i form av en økning i medlemsmassen eller oppgang på gallupen, kan det bli gjentakelse av det som blir oppfattet som Djupedal sitt stunt.

Øystein Djupedal kan også få personlige fordeler og ulemper med de eventuelle uttalelsene. Hans posisjon i partiet kan bli styrket, noe som er tvilsomt. Han kan også slite med egen oppslutning som igjen kan gi problem i forbindelse med nominasjonen til neste stortingsvalg om 2 år. Forhåpentlig blir han straffet, men makten ligger i partiapparatet til Sosialistisk Venstreparti, spesielt i Sør-Trøndelag som er fylket Øystein Djupedal har representert på Stortinget.

Ingen fasit
Øystein Djupedal avviser trusler mot Snorre Valen, Kaj-Martin Georgsen og Per Kristian Foss, ifølge VG. Det må han ha lov til, på samme måte som trioen må ha lov til å hevde at de ble truet. Alle personer må ha rett til å gi uttrykk for sin oppfatning av hva som skjedde i fortid. Episoder blir ofte oppfattet forskjellig, og det er vanskelig eller bortimot umulig å komme med en fasit på hva som skjedde ettersom det er meningsforskjell mellom partene.

Om det blir straff eller belønning for Øystein Djupedal kommer an på hvor troverdig han er ute blant befolkningen og i partiapparatet. I disse to omtalte sakene må de involverte konkurrere om troverdigheten.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer