Ukategorisert

Elever skal utvikle demokratiet

Ved skolevalg kan en del elever få avlevere stemmer via sms eller e-post. Hurra!

Liberaleren er en av forkjemperne for å gi velgerne muligheter til å stemme ved valg uten å gå til valglokalet. Å gjennomføre valg via internett eller telefon vil være raskere, enklere, sannsynligvis sikkert med et godt system og mye billigere. Opptellingen vil være over rimelig raskt. Med skikkelige sikkerhetsrutiner kunne folk ha stemt hjemmefra. Det er på denne måten de fleste av oss leverer inn selvangivelsen. Liberaleren ser mange fordeler med ny teknologi i valgsammenheng, også høyere valgdeltakelse. Derfor har vi vært forsvarere av valg via internett.

Elever ved videregående skoler i Buskerud kommer til å få stemme på sms og e-post ved høstens skolevalg. Fylkeskommunen og Utdanningsdirektoratet ønsker å gi elevene i fylket gode valgvaner, og de tror veien å gå er via tekniske løsninger, skriver Drammens Tidende.

Det er fortsatt usikkert hvilke tekniske løsninger som skal brukes. Det er også usikkert hvor mye prosjektet vil koste, men sannsynligvis vil elektronisk stemmegivning på sikt være mye mer besparende enn dagens system. Reduserte kostnader i staten vil kunne medføre lavere skatter og avgifter for befolkningen.

Det er delte meninger om fordeler og ulemper ved elektronisk stemmegivning, noe Liberaleren var innom i artikkelen vi publiserte i mai 2004. Elevene som Drammens Tidende snakket med er svært positiv til en ny ordning. Det skal bli spennende å se oppsummeringen etter høstens ordning i Buskerud.

Tags:

Mest lest

Arrangementer