Ukategorisert

Vil Giske ha forbud?

–Hvis kulturminister Trond Giske taler varmt for et forbud på internettspill er han dummere enn det jeg trodde han var, sier en av representantene Liberaleren snakket med i dag.

I morgen, torsdag 29. mars, åpner statsråd Trond Giske et seminar om pengespill på internett på Hotel Bristol i Oslo. Seminaret samler myndighetsrepresentanter for spill- og lotterivirksomhet fra USA, Nederland, EU, Danmark, Belgia, Tyskland, Ungarn Island, Portugal, Polen, Slovenia, og Sverige. Tema for seminaret er regulering av pengespill på internett, skriver Kultur – og kirkedepartementet i en pressemelding.

Liberaleren har grunn til å tro at den norske statsråden kommer til å snakke varmt for reguleringer og forbud av spill på internett.

Umulig å forby
Liberaleren har i dag sendt ut en rekke henvendelser til kjente selskap som har norske spillere. Noen har kommet med tilbakemelding, og de mener statsråden vil være dum hvis han taler varmt for et forbud.

–Internettspill lar seg ikke forby. Det er vanskelig teknisk og Norge er en del av det europeiske samarbeidet der det skal være fri flyt av tjenester og kapital. Et forbud vil stride mot EØS-avtalen, mener representanten vi snakket med på telefon.

Skribenten har vært i land der myndighetene har sperret tilgangen til ulike nettsider som driver med gambling.

–Ja, det finnes noen slike land, men norske politikere vil som regel ikke bli sammenlignet med disse landene. Du har sikkert opplevd at flere stater sensurerer internettsider, men du har også opplevd at du likevel har tilgang til sidene, svarer representanten.

Han legger ikke skjul på at sensur av denne sorten vil gi kinesiske tilstander i Norge. Han innrømmer at han vil bli overrasket om Giske taler for et slikt samfunn på morgendagens seminar.

Penger
Det er kjent at Kultur – og kirkedepartementet jobber med forslag der Norge vil forby banker og kredittselskap å behandle betalinger knyttet til nettgambling. Det har lenge vært kjent at Trond Giske ønsker at det skal bli ulovlig å overføre penger fra personlig konto til et selskap der en kan spille på oddsen, spille poker eller spille ulike automatspill, en sak Liberaleren omtalte i oktober 2006.

–Giske vil helt sikkert prøve å hindre banker og kredittselskap å behandle betalinger knyttet til nettgambling. Allerede i dag er det mange alternative nettsider som hjelper kunder med dette. Et norsk forbud vil sørge for ennå flere slike sider. Dette kan ikke politikerne hindre, heller ikke Giske, mener spillrepresentanten Liberaleren snakket med.

Hvorfor vil du være anonym, spør skribenten på slutten av samtalen.

–Jeg ønsker ikke å havne i ordkrig med Trond Giske. Jeg håper den mannen får så lite oppmerksomhet som overhode mulig. Han har et urealistisk budskap, men jeg er spent på hans tale på seminaret i morgen, avslutter representanten som er like liberal som Liberaleren er når det gjelder gambling.

Tags:

Mest lest

Arrangementer