Ukategorisert

Vil regulere hytta

Framtiden i våre hender gir blaffen i den private eiendomsretten, gir blaffen i den personlige friheten, skjønner ikke at folk har forskjellige behov og foreslår ulike tak på hytteaktiviteten.

Framtiden i våre hender reagerer på strømforbruket på hyttene. Organisasjonen mener store hytter er langt verre enn de som er litt mindre. Derfor krever Fremtiden i våre en maksgrense for areal på nybygde hytter på 90 kvadratmeter, en effektgrense på strømnettet og innføring av luksusskatt for all bruk av strøm på hytter.

Tidligere miljøvernminister, Torbjørn Berntsen fra Arbeiderpartiet, støtter kravene og sier til TV2 Nettavisen at palassbyggingen på fjellet er forkastelig.

Hva folk gjør med egne penger, hva folk gjør på egne eiendommer har staten eller Framtiden i våre hender ingen ting med. Hvis noen vil prioritere å bygge eller å kjøpe store hytter er dette en privatsak. Hvis staten vil regulere strømforbruket mer enn det som blir gjort i dag, uten at skribenten anbefaler dette, kan politikerne innføre ytterligere avgifter. Å bruke arealgrense og effektgrense, som Framtiden i våre hender foreslår, er forkastelig eller katastrofalt. Det minner om planøkonomi, et system land etter land har forlatt for lenge siden.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Heggelid-Rugaas
Daniel Heggelid-Rugaas
15 years ago

Jeg er som regel enig i det meste som blir skrevet (m/unntak av kommentarfeltet) her på Liberaleren.

Her tar du likevel feil: Framtiden i våre hender må kunne kommentere samfunnsutvikling og forbruksmønseter.

Maksgrense er tåpelig, men det er ikke nødvendig å male fanden/sovjet på veggen. Hva kaller dere da klimakvoter?

Pleym
Pleym
15 years ago

Klimakvoter kan anses som en del av forurenser betaler-prinsippet, og til bruk av markedet i miljøpolitikken.

FIVH er dommedagsprofeter som vil innføre grønt diktatur.

Daniel Heggelid-Rugaas
Daniel Heggelid-Rugaas
15 years ago

Hva er forskjellen på å betale for det du bruker for mye av (f.eks om du flyr for mye til utlandet, kjører bil, o.l.) og å begrense hvor stor hytte mennesker skal kunne ha? Verden er ikke uendelig, alle mennesker kan ikke ha hus & hytte. Jeg vet at tanken er en smule sosialistisk, men det behovet noen har for stor hytteeiendom er ikke like stort som behovet for utmark, (klassisk) miljøvern. Jeg ser saken fra begge sider, men jeg tror ikke at 90 kvm. er for lite. Folk skal få gjøre som de vil om de ikke skader naturen… Read more »

Voodoo-king
Voodoo-king
15 years ago

Hvorfor glemmer alle utvikling av tilbudsiden? Fossile energikilder som slipper ut CO2 er endelige. På lang sikt kommer vi til å bruke opp all fossil energi. Jo fortere verden bruker opp oljen, jo fortere utvikles alternative energikilder. Å rasjonere på andre måter enn ved hjelp av prismekanismen er å hemme utvikling kort og godt. Utvikling på et felt spres til andre felt, men totalen maksimeres ved ikke å hindre den. Verden er endelig, universet er uendelig, på lang sikt må vi forlate denne planeten uansett.. teknologisk utvikling gjør dette mulig.. Verdens befolkning vokser seinere og seinere.. Når babyboomerne pensjoneres kommer… Read more »

Simon
15 years ago

Klimakvoter bør ansees på samme måte som middelalderens avlatshandel, dvs imaginære løsninger på imaginære problemer.

Jens Voltersvik
Jens Voltersvik
15 years ago

Jeg er ikke blandt dem som drømmer om å eie et pallads i den norske fjellheimen, selv om jeg hadde kunnet innkassere en jackpot fra Norsk Tipping. Men jeg synes dog det blir feil når «Fremtiden i våre hender» setter seg på den høye hest med sin moralisme i denne sammenheng. Har fått med meg dette at organisasjonen tar avstand – ikke bare fra den liberalistiske og fascistiske samfunnsmodell – men også den kommunistiske. Det at Fiv er kritisk til kommunisme er jeg heller usikker på. Betviler ikke at det ønsker mye av det som før preget tidligere Sovjet og… Read more »

Fra arkivet