Ukategorisert

Vil regulere hytta

Framtiden i våre hender gir blaffen i den private eiendomsretten, gir blaffen i den personlige friheten, skjønner ikke at folk har forskjellige behov og foreslår ulike tak på hytteaktiviteten.

Framtiden i våre hender reagerer på strømforbruket på hyttene. Organisasjonen mener store hytter er langt verre enn de som er litt mindre. Derfor krever Fremtiden i våre en maksgrense for areal på nybygde hytter på 90 kvadratmeter, en effektgrense på strømnettet og innføring av luksusskatt for all bruk av strøm på hytter.

Tidligere miljøvernminister, Torbjørn Berntsen fra Arbeiderpartiet, støtter kravene og sier til TV2 Nettavisen at palassbyggingen på fjellet er forkastelig.

Hva folk gjør med egne penger, hva folk gjør på egne eiendommer har staten eller Framtiden i våre hender ingen ting med. Hvis noen vil prioritere å bygge eller å kjøpe store hytter er dette en privatsak. Hvis staten vil regulere strømforbruket mer enn det som blir gjort i dag, uten at skribenten anbefaler dette, kan politikerne innføre ytterligere avgifter. Å bruke arealgrense og effektgrense, som Framtiden i våre hender foreslår, er forkastelig eller katastrofalt. Det minner om planøkonomi, et system land etter land har forlatt for lenge siden.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer