Ukategorisert

Automatfarsen fortsetter!

Norsk Tipping vil følge de som spiller på automater nøye, og vil utestenge de som spiller for mye. Automatfarsen når dermed nye høyder.

Mange kommuner er imot automater og ønsker ikke Norsk Tippings automater velkommen i egen kommune. Tromsø er en av kommunene som reagerer på at staten skal tvinge kommunene. Ordfører Herman Kristoffersen mener det må være opp til kommunene selv å si ja eller nei til automater, ifølge Aftenposten. Kristoffersen og en del andre ordførere mener utbetalingsautomater medfører spilleavhengighet, helt uavhengig om det er automater fra et statlig selskap eller fra private aktører som er utplasser hos næringslivet. Denne gjengen bryr seg ikke om frihet eller personlig ansvar.

Norsk Tipping kommer kritikken i møte, og lover en registreringsordning som skal gi full kontroll over spillerne. De som spiller for mye, vil bli utestengt fra ytterligere spill i kortere eller lengre perioder, melder NRK. Hva som er forsvarlige spill vil Norsk Tipping foreløpig ikke uttale seg om.

Dersom det blir innført en registreringsordning er det svært betenkelig. Det vil bety full overvåkning av spillerne. Staten vil få ytterligere informasjon om mange nordmenn. Overvåkning og registreringer i statlig regi er kun negativt. Alle register kan misbrukes!

Folk har forskjellig kjøpekraft. For noen er 10 000 kroner lite. For andre er en slik sum mye penger. Derfor blir det ulogisk å sette en standardgrense for alle som skal spille på automatene. Uansett vil registreringsordningen være en gavepakke for aktørene som er etablert på internett, for eksempel Norgesautomaten. Liberaleren antar at også de som driver med gambling illegalt gleder seg over dagens utspill fra Norsk Tipping.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bigboyen
Bigboyen
15 years ago

Et glimrende forslag for Norsk Tipping, men det er ikke strengt nok: 1. Tippekort kan selges på svarte markedet, så derfor bør det kreves at fingeravtrykk for å spille på automater 2. For å sikre at ingen spiller for mer enn det som er fornuftig så bør beløpet knyttes opp mot selvangivelsen. F.eks så kan grensen være at du bare får spille for 2% av månedslønnen 3. Alle som spiller på automat bør en gang i måneden måtte stille til intervju med psykolog for å sjekkes for mulige antydninger til spilleavhengighet. Jeg regner med at Norsk Tipping og Lotteritilsynet tar… Read more »

Simen
Simen
15 years ago

Spillekortet vil jo virke helt mot sin hensikt! For med dette kortet vil de som bare slenger på en krone her og da slutte med dette fordi de ikke har med seg kortet sitt, og dermed blir bare de som er utsatt for spilleavhengighet igjen foran automatene.

Fra arkivet