Ukategorisert

Automatfarsen fortsetter!

Norsk Tipping vil følge de som spiller på automater nøye, og vil utestenge de som spiller for mye. Automatfarsen når dermed nye høyder.

Mange kommuner er imot automater og ønsker ikke Norsk Tippings automater velkommen i egen kommune. Tromsø er en av kommunene som reagerer på at staten skal tvinge kommunene. Ordfører Herman Kristoffersen mener det må være opp til kommunene selv å si ja eller nei til automater, ifølge Aftenposten. Kristoffersen og en del andre ordførere mener utbetalingsautomater medfører spilleavhengighet, helt uavhengig om det er automater fra et statlig selskap eller fra private aktører som er utplasser hos næringslivet. Denne gjengen bryr seg ikke om frihet eller personlig ansvar.

Norsk Tipping kommer kritikken i møte, og lover en registreringsordning som skal gi full kontroll over spillerne. De som spiller for mye, vil bli utestengt fra ytterligere spill i kortere eller lengre perioder, melder NRK. Hva som er forsvarlige spill vil Norsk Tipping foreløpig ikke uttale seg om.

Dersom det blir innført en registreringsordning er det svært betenkelig. Det vil bety full overvåkning av spillerne. Staten vil få ytterligere informasjon om mange nordmenn. Overvåkning og registreringer i statlig regi er kun negativt. Alle register kan misbrukes!

Folk har forskjellig kjøpekraft. For noen er 10 000 kroner lite. For andre er en slik sum mye penger. Derfor blir det ulogisk å sette en standardgrense for alle som skal spille på automatene. Uansett vil registreringsordningen være en gavepakke for aktørene som er etablert på internett, for eksempel Norgesautomaten. Liberaleren antar at også de som driver med gambling illegalt gleder seg over dagens utspill fra Norsk Tipping.

Tags:

Mest lest

Arrangementer