Ukategorisert

Rasjonere reisene?

Det er litt uklart om hvordan han skal få det til, men Lars Sponheim mener man må rasjonere sydenturene.

Skribenten trodde det var en spøk, et reklamefremstøt, men det var et politisk utspill, meninger som står ved lag fra lederen i Venstre.

På spørsmål fra Bergens Tidende om hva vi som privatpersoner må regne med å forsake i fremtiden svarer Sponheim blant annet at sydenturene må begrenses til en gang i året. Svaret til partilederen kan utvilsomt tolkes slik at han vil legge restriksjoner på reiser. Det gir skribenten frysninger langt nedover ryggraden. Som et liberalistisk organ forsvarer Liberaleren fri flytt på tvers av dagens landegrenser, også når det gjelder ferier og avslappende turer.

Miljøbevegelsen, også partiet Venstre som utvilsomt er opptatt av miljøproblematikken, bør vokte seg vel for å fremstå som dommedagsprofeter som vil innføre grønt diktatur. Utspillet fra Lars Sponheim kan peke i den retning og det bør bekymre mange av landsmøtedelegatene som møtes i Bergen denne helgen.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per
Per
15 years ago

Dessverre er media nok en gang skyldig i å fremstille en sak på totalt feil måte. Overskriften «Venstre vil innføre rasjonering på sydenreisene» har blitt slått opp både på nettaviser og radio i dag. Dette er nok et eksempel på den fordummende debatten som ofte finner sted i norsk offentlighet: Mener man noe tolkes det som om man vil innføre lovreguleringer for å oppnå det man ønsker. Det Sponheim har kommet med er en *oppfordring* – han har ikke sagt at sydenreiser skal «rasjoneres» på noen som helst måte. Heldigvis.

Voodoo-king
Voodoo-king
15 years ago

Kampen for en sosialistisk New World Order kjempes fra alle kanter, nå kaster også venstre seg på bølgen, deprimerende.. The New World Order will be SOCIALISM. Read the United Nations declarations and treaties for proof of this fact. The individual will be subservient to the state. Rights and power reside in and derive from the state, not the individual. In the New World Order you will be in serfdom to the controlling elite! You will have no liberty, and no rights. The State will look after you for your best interests. Do you see how the governments of the free… Read more »

Fra arkivet