Ukategorisert

Tog til støtte for Kadra

–Jeg går gjerne i tog for Kadras rett til å ytre seg fritt, og mot politisk motivert vold i et demokratisk samfunn, skriver redaktør i Liberaleren Per Aage Pleym Christensen i bloggtoget til støtte for Kadra Yusuf.

–Kadra, du er en lysarbeider i ei ganske så mørk tid. Sender deg gode tanker og masse energi, skriver signaturen I-MAGI-NATION.

Leder i Unge Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, skriver at angrepet er en trussel mot selve ytringsfriheten. Etter drapet på Benjamin Hermansen mobiliserte Norge mot rasisme. Nå må vi mobilisere mot trangsynte fundamentalister.

Syv eller åtte personer av somalisk opprinnelse gikk til angrep på Kadra etter at hun kom med et utspill om at koranen måtte tolkes på nytt fordi kvinner ble holdt utenfor.

Volden mot Kadra har skapt voldsomme reaksjoner i Norge. Heldigvis reagerer både politikere og folk flest. Liberaleren er opptatt av ytringsfrihet, kanskje mer opptatt av denne friheten enn noen andre. Derfor støtter vi bloggtoget, og oppfordrer så mange som mulig til å skrive under.

Skal vi få full ytringsfrihet, må staten gå frem som et godt eksempel. Det betyr at alle begrensninger mot ytringsfrihet bør oppheves, alt fra forbud mot reklame til å fjerne blasfemiloven.. Forutsetningen for et fritt samfunn er full ytringsfrihet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer