Ukategorisert

Dømt, men…..

Det er nå mulig å slippe fengselsstraff for å unnlate å møte opp til førstegangstjeneste. I dag kom Liberaleren over et nytt hederlig eksempel på en mann som nektet, og som slapp fengselsstraff.

En 26 år gammel mann ble i Sarpsborg tingrett dømt til 14 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år for å ha uteblitt fra sin førstegangstjeneste, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Mannen skulle ha møtt til tolv måneders tjeneste i Luftforsvaret i september 2005. Han erkjente forholdet i Sarpsborg tingrett.

Det betyr at rettsapparatet følger opp saken fra Høyesterett som har bestemt at norske ungdommer skal slippe fengsel for å nekte førstegangstjenesten. Nekterne skal slippe fengselsstraff i første sak, men resultatet kan bli annerledes ved neste innkallelse. Mannen, som fikk betinget fengsel i Sarpsborg tingrett, kan vente seg en ny innkallelse fra Forsvaret. Om han ved neste anledning slipper fengselsstraff er etter det Liberaleren erfarer et uklart spørsmål basert på dommen i Høyesterett.

For noen år siden var det vanlig at nekterne fikk ubetinget fengselsstraffer allerede på første sak. Mange har betalt hardt i form av fengselsstraffer for å være totalnektere. Det er gledelig at Norge er på vei vekk fra denne praksisen.

Liberaleren er som kjent motstander av verneplikt, og har ingen ting imot at mange nekter å være statens slaver.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer