Ukategorisert

Norge følger Sverige

Et knapt flertall på Arbeiderpartiets landsmøte gikk inn for å kriminalisere kjøp av sex. Det betyr at regjeringen i løpet av denne perioden kommer med forslag om å kriminalisere fordi de tre regjeringspartiene nå er enige om å bruke lovverket mot prostitusjon.

Liberaleren beklager vedtaket. Vi mener sex og frivillige avtaler er en frihetssak. Et forbud krenker menneskets rettigheter til å bestemme over sin egen kropp. Justisministeren stemte imot, men det var Knut Storbergets utspill fra mai i fjor som fikk ballen til å rulle i full fart i Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Hans høyttenking om kriminalisering ga resultat. Tanken fikk støtte på landsmøtene, og det viser hvor farlig det er å ta til ordet for forbud. Flertallet går ofte inn for forbudstanken fordi det er den enkleste løsningen. Landsmøtet i Arbeiderpartiet er rett og slett enkelt. Det er ingen hedersbetegnelse i denne sammenheng.

Knut Storberget var imot vedtaket som ble fattet på landsmøtet, men han har tidligere vært innom forbudstanken. Han er i utgangspunktet forbudets mann.

Få konsekvenser
Vedtaket på Arbeiderpartiets landsmøte, som regjeringen helt sikkert vil følge opp i løpet av perioden, har få konsekvenser. Det vil fortsatt være personer som kommer til å selge sex, det vil fortsatt være personer som vil kjøpe, men aktiviteten vil bli mindre synlig. Akkurat som narkotika. Der har vi allerede et forbud, men de som vil kjøpe stoff får kjøpt. Flere av medlemmene i Frihetsfronten i Sverige, som Liberaleren har vært i kontakt med, bekrefter aktiviteter i Sverige, selv om Sverige for flere år siden gikk inn for å kriminalisere kjøp av sex. Prostitusjon vil ikke forsvinne, selv om det kommer et forbud i Norge.

Les Jakob Utgårds artikkel ”Hvorfor blir kjøp av sex forbudt nå?”

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ragnarkisten
Ragnarkisten
14 years ago

Finnes det i det hele tatt noe mer dobbeltmoralsk enn statsfeminismen? Den forsvarer abort fordi kvinner skal ha rett til å bestemme over egen kropp, men vil forby sexkjøp, og sier samtidig at kvinner ikke skal ha rett til å bestemme over egen kropp likevel.

Mest lest

Fra arkivet

 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Antirasistisk Senter trivialiserer fascismenAntirasistisk Senter trivialiserer fascismen
  Antirasistisk Senter bidrar til å senke sensitiviteten til fremmedfiendtlige og autoritære tanker.