Ukategorisert

Verdens bokdag på mandag

På mandag 23. april er det verdens bokdag. Den blir markert i de aller fleste kommuner i Norge, fra lille Nordkapp til store Oslo. De som lokker med gratisarrangement lyver. Skattefinansiert er den korrekte beskrivelsen av arrangementene.

Over 100 land feirer bokdagen. I 1995 bestemte UNESCO at 23. april skulle være en dag for boken. På mange av markeringene har ytringsfrihet stått i sentrum, og det er gledelig selv om Liberaleren vil ha en helt annen ytringsfrihet enn den de fleste politikere jobber for. I år er temaet for bokdagen «Bøker som river fasader».

I skribentens hjemkommune skal biblioteket dele ut gratisbøker. Dette lovte biblioteksjef Cathrine Moen i lokalradioen.

–Nordkapp bibliotek vil markere dagen ved å dele ut gratisbøker til de som kommer innom på mandag. Vi vil også servere kaffe, sier Moen til Radio Nordkapp.

På Nordkapp bibliotek sitt nettsted skriver Moen at biblioteket vil gi bort mange klassikere, blant annet flere bøker av Helge Ingstad, Thor Heyerdal og SIgrid Undset.

Bøkene som Nordkapp bibliotek skal dele ut er skattefinansiert. Det betyr at fellesskapet har betalt gavene gjennom skatter og avgifter som politikerne har pålagt folk å betale. Flere som har betalt inn skatter og avgifter jobber i bokhandel, blant annet hos G. Hagen Libris. Penger fra eieren og de ansatte hos bokhandelen skal brukes til at folk kan komme til å kjøpe mindre bøker, noe som vil sette driftsgrunnlaget til butikken i fare. For Liberaleren er det vanskelig å forstå at politikerne vil privat sektor så mye vondt at næringslivet på felt etter felt blir motarbeidet. Verdens bokdag kan, hvis flere kommuner gjør som Nordkapp, være en av årsakene til at plasser i Norge blir uten bokutsalg. Det er vanskelig for private aktører å konkurrere med bibliotek som er skattefinansiert, og det er merkelig at ingen flere enn Liberaleren påpeker dette med jevne mellomrom.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer