Ukategorisert

Alle må betale lisens

Alle, nesten bokstavelig talt, må betale TV-lisens eller NRK-skatt. Det fikk familien Bratteberget erfare, ifølge Aftenposten.

Aftenposten forteller en historie om en familie som har en sønn boende i huset. Han har fjernsyn på rommet og det gjør den unge mannen pliktig til å betale NRK-skatten, en skatt som alle som har en fjernsynsmottaker må betale. Alle er alle, bokstavelig talt. Kun mindreårige som fullt og helt blir forsørget skal slippe denne skatten, ifølge en nettside på NRK sitt nettsted.

Det betyr at NRK-skatten er en av de råeste skattene som politikerne har vedtatt. Den kan sammenlignes med moms eller avgifter på tobakk og sjokolade, avgifter som forbrukerne må betale, helt uavhengig av kjøpekraft. Det som skiller lisensen fra for eksempel tobakksavgiften, er at avgiften på tobakk betaler forbrukerne når de helt frivillig kjøper sigaretter, snus eller tobakk. NRK kan en ikke kjøpe eller velge bort. Det valget har politikerne allerede tatt for borgerne, gjennom den politiske vedtatte kringkastingsavgiften.

Oppslaget i Aftenposten beviser to ting. Politikerne er ute etter å flå flest mulig, uten å være spesielt solidariske, et ord som mange i det politiske miljø bruker i den politiske debatten. En som har sommerjobb, og som tjener 50 000 kroner i året, må betale like mye i NRK-skatt som det en mangemillionær gjør. Ikke akkurat SV-ånd over dette. Inkonsekvens er en morsom lek! Oppslaget beviser også at svært mange i Norge gir blaffen i politikernes skattekrav. Veldig mange halvvoksne betaler ikke NRK-skatt fordi de bor hos foreldre og foresatte, og regner med at husstandens lisens skal dekke NRK-skatten for egen fjernsynsmottaker.

Liberaleren minner om underskriftskampanjen mot NRK-lisensen som pågår. Vi har intervjuet personen som står bak kampanjen. Det er på tide folk tar et oppgjør mot NRK-skatten.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer