Ukategorisert

Sjekk tyven!

Nå kan du regne ut hvor mye du betaler i skatter og avgifter til staten. I følge omtalen regner kalkulatoren ut eksakt hvor mye skatter og avgifter staten krever deg for.

TV2 Nettavisen kan du bruke kalkulatoren som regner ut dine skatter og avgifter. Dersom kalkulatoren regner riktig, og mange tar testen, kan dette bli det første virkelige skrittet i en protest mot skatte – og avgiftsnivået i Norge.

Kalkulatoren finner du hos TV2 Nettavisen, trykk på denne linken for å komme til kalkulatoren.

Det er gjort flere ulike undersøkelser på skatt, noe Liberaleren har skrevet om tidligere. I april 2003 kom det en undersøkelse som viste at kun 10 prosent av velgerne mente det var viktig å prioritere skattelettelser når statsbudsjettet skulle revideres. Ifølge en velgerundersøkelse i Danmark, fra august 2004, sa to av tre velgere at de ville betale mer skatt hvis dette medførte at tilbudene fra offentlig sektor ble forbedret.

Skatter reduserer den individuelle friheten og gir reduserte valgmuligheter. Derfor er det viktig for liberalister å redusere skattenivået drastisk.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
  I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.