Ukategorisert

Giske som julenisse

Regjeringen har i dag fordelt 1 milliard og 250 millioner kroner til idrettsformål. Tildelingen viser hvorfor Trond Giske vil ha monopol til Norsk Tipping, hvorfor de norske politikerne vil at tipperne skal benytte det statlige selskapet.

Det statlige tilskuddet til idrettsformål kommer fra overskuddet til Norsk Tipping. Et stort overskudd betyr store politiske gaver til utvalgte kommuner som skal bruke penger på anlegg. Tilskuddene fra staten skal også gå til organisasjoner, til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité og Stiftelsen Antidoping Norge. Store overskudd i Norsk Tipping betyr økonomiske overføringer fra staten. Politikerne får på denne måten kontroll over idrettssektoren. Politisk styring og innblanding betyr at politikerne svekker den frie konkurransen. Statlig overføring til en innendørs fotballhall i Honningsvåg, vil gi konkurransefortrinn i forhold til lag som for eksempel Honningsvåg møter i seriespillet.

Årets tildeling fra regjeringen er 50 millioner kroner større enn fjorårets beløp, skriver Kultur – og kirkedepartementet i en pressemelding. Staten har også i år satset pengene på anlegg, organisasjoner og de sentrale organene som Olympiske Komité og Stiftelsen Antidoping Norge.

Hvis noen lurer hvorfor Trond Giske vil styre automatene, hvorfor han ikke vil slippe andre aktører til på området gambling i Norge, er hovedgrunnen at han vil miste den politiske kontrollen over idrett dersom Norsk Tipping skulle få konkurranse. Det er en sørgelig konklusjon, men den er sann.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer