Ukategorisert

Anmeld rampen!

–Russen har fått beskjed at det vil bli levert inn en anmeldelse dersom de ikke rydder opp etter seg. Jeg forventer at de fjerner griseriet fra bygningen, sier eieren av Mix i Honningsvåg, Sten Arne Pettersen.

Det er vår, og det betyr russetid for mange av avgangselevene i den videregående skolen. Sten Arne Pettersen i Honningsvåg fikk seg en stor negativ overraskelse da han kom på jobb i dag tidlig. Bygningen var tilgriset av maling som er vanskelig å vaske bort. Deler av svartrussen har gjort hærverk på eiendommen til Pettersen.

Skribenten, som ikke har noe imot at avgangselever feirer, ba kioskeieren anmelde forholdet. Pettersen bekreftet at det ville bli gjort dersom pøblene ikke rydder opp etter seg umiddelbart.

Tradisjoner
Russ – og russefeiring er en tradisjon. Når elevene avslutter videregående skole kaller de seg russ og markerer dette med å feste. Skikkene i feiringen varierer. I byene er det vanlig med dyre biler og busser, mens i deler av distrikts-Norge klarer russen seg med et innleid tilholdssted. Felles for en del av feiringen er kollektivisme og tilhørende kriminelle overgrep, kriminalitet i skjul av en uniform. Liberaleren er ikke imot russefeiringen, men vi er imot kriminalitet. Vi er imot at eiendommer blir krenket, at russen påfører kostnader til andre slik som Sten Arne Pettersen i Honningsvåg opplevde. At en eller flere russ maler på hus, uten tillatelse, er hærverk og bør straffes deretter. Det å krenke andres eiendom skal være straffbart. Uansett om pøblene bruker uniform eller ikke.

Respekt for eiendomsretten
Det kan være forståelig at små barn ikke har respekt for privat eiendom. En 3-åring kan tegne på et bord på en kafé uten at det får konsekvenser for 3-åringen. Små barn er for unge til å skjønne hva som er rett eller galt. Den samme unnskyldningen kan ikke avgangselevene bruke. Avgangselevene skal forstå at det er galt å redusere andres frihet og påføre unødvendige kostnader til andre. Å knuse flasker på offentlig område, å male på privat eiendom er ulovlig. De som gjør dette bør få straff, selv om de skjuler seg bak en kollektiv uniformering.

Mest lest

Arrangementer