Ukategorisert

Dømt, dømt, dømt, dømt og dømt

Hadas Amit har vært dømt en rekke ganger for å nekte å avtjene verneplikten. Israel har kjønnsnøytral verneplikt. Kvinner som menn må tjenestegjøre tre år i det israelske forsvaret.

Ifølge Baldermagasin.no har Hadas Amit sonet sin femte fengselsstraff for å nekte verneplikten. Den første dommen fikk hun 18. desember 2006. Den foreløpige siste, som er offentlig kjent i Norge, kom 18. februar 2007.

I en uttalelse til myndighetene skriver Hadas Amit at det er i strid med hennes overbevisninger og hennes levesett å gå inn i militæret, ettersom vold, drap, nasjonalisme og vandalisme ikke er en del av hennes verdigrunnlag.

Israel har ingen siviltjeneste som et alternativ til militærtjenesten slik vi har i Norge. Vernepliktige blir fengslet hvis de ikke gjennomfører tjenesten, så fremst fritaksgrunnlaget ikke er tilstede. Det kan være mange grunner til å nekte, alt fra pasifistisk til religiøst og liberalistisk standpunkt som Liberaleren har sans for. Ingen politikere, ingen myndigheter, ingen land skal kunne kreve at borgerne skal være slaver for staten. Slaveri er grusomt uansett hvor i verden det praktiseres.

Tags:

Mest lest

Arrangementer