Ukategorisert

Fy, fy Aleksander Schau

I dag, lørdag 5. mai, arrangerer NORMAL MarihuanaMarsjen 2007. NRK-programleder Aleksander Schau kommenterte marsjen i P3morgen, en kommentar som ble sendt i reprise lørdag formiddag.

Skribenten har stor sans for Aleksander Schau. Hver søndag mellom klokken 12:00 og 14:00 er hellig for meg. Da har Schau programmet FK Fotball sammen med sin kompanjong, Thomas Aune. I dette programmet fremstår Schau som kunnskapsrik, han har humor og virker tolerant ovenfor andre personer som har andre meninger enn han selv.

I kommentaren mot cannabis fremsto han som kunnskapløs, den var ikke humoristisk eller tolerant. Han fremsto som en person som hater narkotika. Han satte tilhengerne i en bås, en tankegang som jeg misliker sterkt. Alle vi som vil liberalisere norsk narkotikapolitikk har ikke skittent rastahår, vi er ikke rusa hver eneste dag, vi ønsker ikke å gi barn tilgang til narkotika, vi ønsker ikke alle i verden alt vondt. Vi er like forskjellige som fotballsupportere eller som innvandrerkvinner, to eksempler som Aleksander Schau brukte på en utmerket måte i kommentaren. Hans sterke meninger falt tvers igjennom da han snakket om narkotika, om cannabis og omtalte alle som kommer til å gå i toget som NORMAL arrangerer negativt.

Tilhengerne av en ny narkotikapolitikk er personer som er svært forskjellige. Noen er direktører som er imot statlige subsidier. Noen er musikere som mottar skattefinansiert kulturstøtte. Noen er liberalister som skriver på Liberaleren. Hvorfor vi ønsker en ny narkotikapolitikk varierer også en del. Noen av oss setter personlig frihet svært høyt og krever eiendomsretten til egen kropp. Noen mener forbudet underminerer respekten for lovverket, et lovverk som er utdatert. Noen setter likhetstegn mellom alle narkotiske stoffer, og mener liberalisering vil bety lavere priser og mindre kriminalitet. Uansett målsetning for en ny politisk kurs vil liberalisering medføre mindre svart marked, mer åpenhet og kontroll. Aleksander Schau fremstår med sitt forsvar for forbudslinjen som en person som forsvarer illegale handlinger og en svart økonomi. Han oppmuntrer til kriminalitet, selv om han tok sterk avstand fra bruk av cannabis. Forbruk av narkotika vil vi aldri klare å bekjempe, og det forstår Aleksander Schau også.

NRK Petre har ikke lagt kommentaren til Schau ut på internett.

Tags:

Mest lest

Arrangementer