Ukategorisert

NRK videreføres

Regjeringen vil jevnt over videreføre NRK som i dag, og NRK skal også i fremtiden finansieres gjennom kringkastingsavgiften eller NRK-skatten som Liberaleren har omdøpt avgiften til.

I dag godkjente regjeringen St.meld. nr. 30, Kringkasting i en digital fremtid, fra Kultur – og kirkedepartementet. Store deler av meldingen handler naturlig nok om NRK. Regjeringen ser ikke behov for å endre hovedtrekkende i dagens styring av NRK, som er basert på en blanding av regulatoriske virkemidler og eierstyring. NRK skal i stor grad finansieres av skatt, men kan også hente inntekter fra markedet med salg av blant annet sponsorplakater, varer og tjenester. Hovedinntektene skal være fra NRK-skatten.

Trond Giske fremførte ingen bomber på dagens pressekonferanse som ble overført på Odin.no. NRK består, og private aktører som driver gjennom konsesjoner må følge en rekke krav vedtatt politikerne. Ikke spesielt spenstig, men få overraskelser fra statsråd Trond Giske.

Hele meldingen, som er i sosialdemokratisk ånd, kan leses her.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
xiando
15 years ago

Her er en enkel måte å unngå å bli tvunget til å finansiere den kriminelle propagandavirksomheten NRK: * Selv TV’n eller kast den ut vinduet. * Kjøp en prosjektor uten TV-tuner. * Kjøp et TV-ut kort til PC’n (skjermkort, ikke tv-tuner kort). Ulempler: Du slipper propagandakanaler som NRK, TV2, etc. For meg er det ikke noe tap, men kanskje de som tror det er forskjell på skuespillerne i nyhetssendingene og skuespillerne i såpeoperaene synes det er et tap. Fordeler: Du kan se alt av Internett-TV kanaler. Utvalget av nyheter og underholdning på nettet er mye større enn det snevre og… Read more »

Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Gode tips fra xiando. Det finnes tusenvis av kanaler tilgjengelig på nett hvor man fritt kan velge hva man vil se på – i kontrast til ensidig foring fra statskanalen.

Fra arkivet