Ukategorisert

Senterpartiet vil ha forbud

Senterpartiet vil ha et forbud på spilleautomater, og ønsker skattefinansierte overføringer til organisasjoner over statsbudsjettet, skriver partiet i en pressemelding.

Mange politikere må befinne seg i en drømmeverden, en verden der personlige ønsker betyr minimalt. Senterpartiet er ikke et unntak. Helgens uttalelse fra partiets sentralstyre er galskap, ren galskap.

Et forbud mot spilleautomater, som Senterpartiet ønsker, eller et forbud mot gambling, vil føre til et stort illegalt marked, større enn det som i dag er tilfelle. Det er allerede avdekket mange pokerklubber. I tillegg er spill på internett populært, og det er bortimot umulig for politikerne å hindre spill på nettet. Gjennom forbud, som Senterpartiet foreslår, vil omsetningen i dette markedet øke betraktelig. Hvorfor politikerne ikke tar dette med i betraktningen i sin forbudsiver er helt uforståelig.

Skattefinansierte overføringer til organisasjoner vil begrense individuell frihet. Politikerne må finansiere tilskudd gjennom skatter og avgifter, noe som gir skattebetalerne mindre frihet og færre valgmuligheter. Politikerne vil at staten skal foreta prioriteringer på vegne av hver enkelt. Ikke bare er tanken forkastelig, men den skaper også skjev konkurranse mellom organisasjoner som konkurrerer. De som mottar tilskudd får konkurransefortrinn i forhold til organisasjoner som ikke mottar skattefinansiert støtte. Like konkurransevilkår har aldri vært Senterpartiets sterkeste side, noe sentralstyret har bekreftet med helgens vedtak.

Les en del av artiklene Liberaleren har skrevet om automatsaken:
Narvesen: Gjør så godt vi kan
Det blir automatforbud
Nye muligheter
Et forbud skaper svart marked
Vi friskemelder Norge
Saken ruller videre
Sedler – godkjent betalingsmiddel?
Ny handlingsplan, redusert frihet?
Forlenger konsesjonsperioden
Nytt tap for Valgerd
En seier for fornuften
Kulturministeren har svart
Gledelig signal fra ESA
Kjærligheten tok livet av kona mi
Liker ikke monopol
Kontroll til Norsk Tipping
Monopolisering i automatmarkedet
Automatene blir borte?
La automatene stå
Ikke ta fra folk spillegleden!

Tags:

Mest lest

Arrangementer