Ukategorisert

Fant hasjplanter i privathus

Gjennom uverdige metoder fant politiet hasjplanter, utstyr til hjemmebrentproduksjon og ferdigvare.

Det er avisen Finnmark Dagblad som skriver at politiet var på et rutineoppdrag for å levere noen dokumenter til en mann i Børselv. Huseieren svarte ikke da politibetjentene banket på døren. Døren var ulåst og betjentene gløttet inn i tilfelle mannen var hjemme, uten å svare. Politiet fant ikke huseieren, men kom over en liten plantasje, pluss utstyr til å produsere hjemmebrent. Dessverre tok politiet med seg plantene, hjemmebrentutstyret og ferdigvarene. Dessverre fordi det bør være lovlig å plante hva som helst i eget hus og å lage alkohol som ofte blir omtalt som hjemmebrent av politiet.

Skribenten mener metodene til politiet er uverdig i denne saken. Offentlige ansatte skal ikke ha rett til å trenge seg inn på privat område uten noen former for tillatelse til å ransake et hjem. Politiet kom for å overlevere noen dokumenter. Ettersom mannen ikke svarte, burde politiet ha snudd og ikke inntatt huset med full kraft, en handling som kan medføre at mannen får straff. Politiet har startet etterforskning mot mannen på grunn av innbruddet i det private hjemmet. Ja, det er innbrudd ettersom politibetjentene ikke ble ønsket velkommen av verten. Uverdig og svært betenkelig at terskelen for å ransake privat eiendom er blitt så lav som denne saken helt klart viser.

Finnmark Dagblad skriver at saken etterforskes på vanlig måte, og at en mann allerede er avhørt.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
15 years ago

Spørsmål : Hvorfor låste ikke mannen døren når han ikke var hjemme ? Det kunne godt ha hendt at virkelige kriminelle innbruddstyver som kunne tatt seg inn i huset og samtidig tatt med seg flere verdisaker !
Her vil jeg støtte både politiet og beboeren !
Politiet kunne ha gått, men eieren burde ha låst døren !

Eddie
Eddie
15 years ago

Piris: Tja, kan jo være ren forglemmelse eller bare det at mannen ikke vanligvis låser døren sin. Er sjelden vi låser dørene her i kantene med mindre vi drar langveis. Det at politiet entreet huset uten ransakelsesordre og ved ren tilfeldighet syns jeg er helt forkastelig. Slik bør det ikke være i et slikt sivilisert samfunn som vi faktisk lever i (selv om jeg er i tvil iblant). Om de hadde kikket gjennom vinduet og istedet sett mengder av skytevåpen, ville de da ha gjort det samme? Forøvrig er jeg litt skuffet over at media fortsatt begår den samme gamle… Read more »

Fra arkivet