Ukategorisert

Si ja til felles ekteskapslov!

Du kan si ja til en felles ekteskapslov gjennom å skrive under oppropet som Trond Wathne Tveiten har startet.

Liberaleren er verdiliberal. Vi synes det er positivt med alle forhold inngått i frivillighet mellom samtykkende mennesker. Om det er motsatt kjønn eller samme kjønn, og om det er to eller flere i forholdet, er oss revnende likegyldig. Det ideelle hadde vært at politikerne ikke regulerte samliv i lovverket, men det er foreløpig et urealistisk ønske. Derfor har vi støttet en felles ekteskapslov, eller en legningsnøytral ekteskapslov som redaktør Per Aage Pleym Christensen kalte loven i artikkelen ”Felles ekteskapslov – endelig?”.

16. mai kom meldingen om at Barne- og likestillingsdepartementet sender forslaget om felles ekteskapslov ut på høring. Forslaget innebærer at det blir én ekteskapslov for likekjønnede og ulikekjønnede par.

Liberaleren anbefaler leserne å signalisere for politikerne at tiden er overmoden for en ny ekteskapslov. Skriv under på oppropet.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sludder
Sludder
15 years ago

Kjønnsnøytralt ekteskap er en selvmotsigelse, all den tid ekteskap per definisjon er mellom kvinne og mann, og følgelig ikke er kjønnsnøytralt. Derfor er det totalt meningsløst å støtte dette oppropet.

Leserne bør ikke følge Liberalerens forslag, men heller gjøre det klart for politikere og andre at de ikke aksepterer den misbruk av ekteskapsbegrepet en anerkjennelse av «kjønnsnøytralt ekteskap» innebærer.

Piris
Piris
15 years ago

Her er jeg fullt enig i liberaleren !
Syns INGEN, ikke engang myndigheter skal blande seg borti hvordan noen arrangerer sine ekteskap !
Vi er alle mennesker, vi er alle individer, men så totalt forskjellige og det syns jeg krever respekt ! Jeg selv har en homofil fetter og bryr meg døydt om han er homofil .. eneste jeg bryr meg om er at han er min fetter ! Så hvorfor kan ikke andre ha denne holdningen ?
Fjern hele loven om samliv – Ja til også å tillate polygami !

Petter Falch Rasmussen
Petter Falch Rasmussen
13 years ago

Kjære Sludder:
All den tid ekteskapet per definisjon IKKE nødvendigvis er kun mellem én mann og én kvinne, eller etter at man har redefinert det, er det ikke en selvmotsigelse. All den tid ekteskapet per definisjon er en slags ytterste form for kjærlighetsuttrykk er det ikke annet enn absurd, for ikke å si misantropisk, at man ikke skal få gifte seg med en person av samme kjønn eller to eller flere, uavhengig av hvilket kjønn disse har. Ingen vil vel være misantrop?

Kjære Piris:
Her kan du si ja til polygami:
http://www.opprop.no/opprop.php?id=oly

Fra arkivet