Ukategorisert

Snokeren Carsten O. Five

Regjeringen ønsker at alle skal kikkes i kortene, med velsignelse av redaktør Carsten O. Five.

Regjeringen ønsker at pressen skal få utlevert fullstendige skattelister. Endringene får konsekvenser for skattelistene som legges ut til høsten, skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

Carsten O. Five, redaktør i Kommentar.no, jubler. Han synes det er bra at skattelistene gjøres lettere tilgjengelig til glede for snokere, Carsten O. Five, sosialister, sosialdemokrater og kriminelle. Det er betenkelig at misunnelsen er så stor hos en kjent redaktør og hos regjeringen.

Liberaleren tror at folk flest og Carsten O. Five vil reagere hvis uvedkommende kikker inn i våre vindu, lytter på våre telefonsamtaler eller får snusen i våre kontoutskrifter. Mange ønsker et sterkt personvern. Likevel godtar vi snoking i inntekts- og formuesforhold. Kristin Halvorsen har aldri lagt skjul på sin misunnelse ovenfor personer som tjener penger. Mer overraskende er det at O. Five forsvarer regjeringen sterkt på dette punktet. Carsten O. Five, du er en snoker!

Liberaleren mener det er forkastelig at opplysninger den enkelte er pliktig til å levere inn skal kunne brukes til underholdning i pressens ti-på-topp-lister og legges ut i søkbar form på internett. Formålet med innleveringen av personlige økonomiske opplysninger endres uten at den det gjelder får anledning til å samtykke til det. Dette strider mot sentrale personvernsprinsipper. At skattelistene til og med kan være misvisende gjør ikke saken bedre. Både regjeringen og Carsten O. Five gjødsler misunnelsen, og det burde være et tankekors for Kommentar.no som utgir seg for å være et organ for et systemskifte i misunnelseslandet Norge.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer