Ukategorisert

Utviklingsministeren ber om råd

Erik Solheim kan redusere verdens fattigdom dersom Norge går i front for prinsippet om full frihandel.

Fredag 8. juni inviterer utviklingsminister Erik Solheim til åpent møte om norsk utviklingspolitikk. Liberalister som Jan Arild Snoen, Egil Bakke, personer fra redaksjonen til Liberaleren, representanter fra Det Liberale Folkepartiet og andre bør møte utviklingsministeren. Det er liberalister som sitter på fasiten for å redusere fattigdommen i verden. Frihandel, handel uten restriksjoner, er nøkkelen til god utviklingspolitikk.

–Jeg håper så mange som mulig benytter seg av muligheten til å gi meg råd, sier Erik Solheim i en pressemelding.

Det er en viss fare for at Erik Solheim kun vil lytte til de rådene som han selv støtter. Det betyr å videreføre en politikk som beskytter ulike pressgrupper, blant annet norsk landbruk som ikke ønsker konkurranse fra land som kan produsere varene svært billig. En proteksjonistisk politikk bidrar til å holde de fattigste menneskene nede i fattigdom. Direkte usolidarisk og svært urettferdig.

Møtet som utviklingsministeren inviterer til avholdes fredag 8. juni i auditoriet i Norad.

Se hele invitasjonen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer