Ukategorisert

Vil ha færre reklameregler

Alf Hildrum, som i dag begynner i jobben som konsernsjef i TV2, vil ha færre regler for TV-reklame.

De første signalene fra TV2-sjefen viser at han har liberale holdninger, helt i tråd med den forrige sjefen, Kåre Valebrokk, som åpent innrømmet sin liberale grunnholdning. Valebrokk mener at det må være tillatt å drive reklame for varer det er lov å selge. Han er i tillegg for å tillate reklame for livssyn og politikk på TV.

Det er gledelig at TV2 fortsatt har en ledelse som er enig med Liberaleren når det gjelder ytringsfrihet og like konkurransevilkår mellom aktørene som konkurrerer om reklamekroner og oppslutning.

–TV diskrimineres i dag gjennom spesialreglene som gjelder for reklame på skjermen. Det er det ingen grunn til lenger. I dag blir levende bilder distribuert på mange forskjellige måter uten at de er omfattet av reklamerammer. Derfor er det helt urimelig at TV skal ha slike regler, sier Alt Hildrum i et intervju med NTB.

Mange TV-kanaler i utlandet har liberale regler i forhold til Norge. De norske radiostasjonene og nettstedene i Norge har også færre restriksjoner enn det TV-kanalene har. Dette er ulogisk og skaper ulike konkurransevilkår.

Den nye TV2-sjefen sier at reklamereglene ikke er en hovedsak for han, men at han vil ta opp problematikken når det er naturlig.

Liberaleren håper TV2 setter press på myndighetene når det gjelder reklame for livssyn, politikk og medisiner. Det er også behov for å liberalisere tillatt reklamemengde, pluss å oppheve Kringkastingsforskriftens § 3-3.

Les hele intervjuet med den nye TV2-sjefen hos Bergensavisen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer