Ukategorisert

Vis gjerne bildene

Den britiske TV-kanalen Channel 4 kommer til å vise bildene av en døende prinsesse Diana i dokumentaren ”Diana: The Witnesses In The Tunnel”. Et helt greit standpunkt for alle som forsvarer ytringsfriheten.

Prinsesse Diana døde da hun sammen med sin kjæreste krasjet i en tunnel i Paris i 1997. Paret skal ha prøvd å komme unna paparazzifotografer som forfulgte dem. Channel 4 har unike bilder fra hendelsen som ikke har blitt vist på fjernsyn tidligere. Dokumentaren er et godt PR-stunt fra kanalen, selv om Channel 4 hevder dette er historien om paparazzifotografer.

Det har vært debatt etter at Channel 4 bestemte seg for å vise bildene. Det er forskjellige meninger om saken. Noen ønsker ikke at bildene skal vises, mens andre forsvarer TV-kanalen. Liberaleren ønsker at den som har eiendomsretten til materialet, altså Channel 4, skal få bestemme om de vil benytte seg av ytringsfriheten eller ikke. Kanalen bruker muligheten, og dokumentaren ”Diana: The Witnesses In The Tunnel” blir vist på britisk TV onsdag kveld.

Les mer om ytringsfrihet.

Mest lest

Arrangementer