Ukategorisert

Homo-hetsing OK, ikke rase-hetsing

Fotballforbundet har revidert reglene for hva man kan si på banen uten å bli utvist. Der fremgår det at det er greit å skjelle ut noen for seksuell legning, men ikke rase/hudfarve. Jobber ikke NFF med holdninger til seksuell toleranse?

Det er NRK som melder dette.

Landslagsspiller Steffen Iversen (Rosenborg) synes NFFs linje er helt grei: «- Rasismeord blir aldri brukt på banen. Det er en grunn til at det ikke blir brukt. Litt sånn homo og sånn er litt mer dagligdags.»

Slike uttalelser bidrar til å ufarliggjøre homohetsing, og skape en generell aksept for at det er helt greit å hetse homofile. Iversen er ikke alene. Kjetil Rekdal kom for en tid tilbake med typisk homofobe uttalelser.

Idretten er kanskje landets største folkebevegelse, og den arena ved siden av skolen der barn og ungdoms holdinger i størst grad formes. Da er det synd hvis NFF ikke bidrar til å skape større toleranse for legningsmangfold i samfunnet.

NFF unnskylder seg med at regelverket gjør det mulig å slå ned på enhver form for diskriminering. Og da er det sikkert tilfeldig at blant oppramsingen av alle som ikke skal hetses, er homofile utelatt..

Utdanningsdirektoratet usynliggjør homohetsing
Når vi først tar opp homohetsing kan vi ta med at Utdanningsdirektoratet i en undersøkelse om diskriminering blant elever bidrar til å usynliggjøre homofile, ved å rubrisere homohets under «kjønn». Ine Marie Eriksen Søreide (Høyre) er sterkt kritisk. Kunnskapsminister Øystein Djupedals statssekretær Lisbeth Rugtvedt sier at utelatelsen var «hensiktsmessig» – men svaralternativet på legning kan bli tatt med neste år. Hvis det er «hensiktsmessig»..

Tags:

Mest lest

Arrangementer