Ukategorisert

Problematisk aldersgrense

Teoretisk kan Tonje Eide, SV, bli ordfører, men hun har ikke lov å drikke konjakk eller screwdriver, en miks mellom vodka og juice.

Tonje Eide (17) og Anna Hoel Lunden (18) topper SV-listen i Gjerstad kommune ved høstens kommunevalg. Nå akter de seg inn i kommunestyret, skriver Aust Agder Blad.

Det er lite sannlighet at SV får ordføreren i Gjerstad kommune, men med et godt valg kan begge jentene, som er førstegangsvelgere, komme inn i kommunestyret. Duoen skal dermed behandle bevillinger for salg og servering av brennevin, uten å kunne kjøpe eller selge produktene som i alkoholloven har en aldersgrense på 20 år. Dette er ulogisk og fullstendig bak mål!

Det er naturlig st Stortinget endrer store deler av alkoholloven, spesielt § 1-5. Aldersgrense.

SV er i dag representert med 1 representant i Gjerstad kommunestyre.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Roberth
Roberth
14 years ago

Før du er 20, kan fedrelandet utstyre deg med skarpladde skytevåpen, og sende deg ut i krigen. Men å drikke sprit er åpenbart for farlig.

Erlend Wiborg
Erlend Wiborg
14 years ago

I starten av min bystyreperiode i Moss og fylkestingsperiode i Østfold så hadde jeg ikke lov til å ta et glass konjakk når jeg var ute og representerte kommunen 🙂 Hadde heller ikke lov til å feire at jeg fikk liberalisert alkoholpolitikken i Moss 🙂

XmasB
14 years ago

Det er mye som er på trynet når det gjelder alder og grenser i forbindelse med alkohol.

Når du er 18 år er du i utgangspunktet ansvarlig for dine handlinger, kan bli sendt i krig, kjøre bil og motorsykkel. Men å drikke sprit er jo farli’ det…

Fra arkivet