Ukategorisert

Et trist syn

Forbudet merkes allerede!

1. juli er det forbud mot gevinstautomater som drives i privat regi. Det betyr at bransjen er i gang med å pakke bort automatene som står i butikker, kiosker, kafeer og puber. Det vil være totalforbud i noen måneder, helt til Norsk Tipping får utplassert sine statlige maskiner.

Representanter fra Norsk Lotteridrift har startet oppryddingen i sin drift og holder på å pakke bort maskinene. Skribenten opplevde i dag at maskiner fra selskapet ble pakket bort og gjort klar for salg. Ingen på det aktuelle stedet ville kommentere hvem automatene ble solgt til.

Automatforbudet og automatmonopolet er trist. Forbudet bryter med mange sentrale standpunkt for liberalister, fra etableringsfriheten til den private eiendomsretten. I tillegg vil Norsk Tippings monopol gjøre staten ennå sterkere i kulturspørsmål, gjennom politiske pengeoverføringer fra overskuddet til Norsk Tipping. Den politiske kursendingen vil også bidra til større omsetning på illegale klubber og på internett. Kursendingen er kun trist og skribenten sliter med å se noen fordeler av et forbud og deretter et statlig monopol gjennom Norsk Tipping.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Knut Stian Olsen
14 years ago

Enig…!

Men jeg har tatt mine forholdsregler og opprettet spillerkonto hos bodong poker og norgesautomaten :O)

Ikke snakk om at mine spillepenger skal underbygge dette politiske vedtaket ved å spille hos norsk tipping…

Torbjørn Sølsnæs
14 years ago

Jeg sliter veldig med hva jeg egentlig syne er mest ille med automatforbudet: Monopolet som Norsk Tipping nå får innen spill og underholdning, eller statens struping av egeninntekt i kultur- og frivillighetslivet og 2videreutvikling» av overføringsstatens klamme hender til *nok* et samfunnsfelt. Jeg faller ned på det siste. I dag betaler vi mennesker for å la være å jobbe. Ettersom de da har lite å gjøre, bidrar disse mye til å holde spillene varme. Ettersom «vi» mener dette er et samfunnsonde fordi noen ikke klarer å begrense seg, bestemmer «vi» hvordan en legitimt skal inndrive folks penger, samt bestemmer hva… Read more »

Bernt
Bernt
14 years ago

Jeg synes faktisk det er bedre med ingen automater enn med kun statsdrevne automater.

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

De som har bestem hvordan de nye spilleautomatene skal være har helt feil fokus etter min mening, fokuset burde vært på effektivitet heller. Hva med hvordan tømme lommene til en gambler på kortest mulig tid ? De som spiller og har et spilleproblem spiller til de ikke har mer penger å spille for, bedre om 2 timer kastes bort enn 5. Folk kan lære å like det meste bare de driver med det lenge nok. En dårlig vane bygges og forsterkes. Jo lenger en person står foran en automat jo sterkere blir vanen og trangen til å spille mer. Er… Read more »

Per
Per
14 years ago

«Er det ikke åpenbart at folk hadde lært å tatt mer ansvar for eget liv om en får lov til å gå på trynet om en gjør noe dumt?» Jo. Men si dette til en forkjemper for dette formynderiet. Når moralen er at det ikke er en selv, men «samfunnet», som er ansvarlig for enkeltpersoners handlinger, da lærer man ikke å ta kloke og sunne valg. Summen blir et dummere samfunn. Når handlinger ikke får konsekvenser lærer man ingenting, handlingene blir dårligere, stadig flere «tiltak» må settes inn fordi folk oppfører seg mer uansvarlig og mer og mer må lovreguleres… Read more »

coz
coz
14 years ago

skjønner ikke at folk gidder spille på de en gang jeg. når alle vet at man taper i det lange løp.

Per
Per
14 years ago

Nei, det skjønner ikke jeg heller. Men det er ikke poenget.

Fra arkivet