Ukategorisert

Et trist syn

Forbudet merkes allerede!

1. juli er det forbud mot gevinstautomater som drives i privat regi. Det betyr at bransjen er i gang med å pakke bort automatene som står i butikker, kiosker, kafeer og puber. Det vil være totalforbud i noen måneder, helt til Norsk Tipping får utplassert sine statlige maskiner.

Representanter fra Norsk Lotteridrift har startet oppryddingen i sin drift og holder på å pakke bort maskinene. Skribenten opplevde i dag at maskiner fra selskapet ble pakket bort og gjort klar for salg. Ingen på det aktuelle stedet ville kommentere hvem automatene ble solgt til.

Automatforbudet og automatmonopolet er trist. Forbudet bryter med mange sentrale standpunkt for liberalister, fra etableringsfriheten til den private eiendomsretten. I tillegg vil Norsk Tippings monopol gjøre staten ennå sterkere i kulturspørsmål, gjennom politiske pengeoverføringer fra overskuddet til Norsk Tipping. Den politiske kursendingen vil også bidra til større omsetning på illegale klubber og på internett. Kursendingen er kun trist og skribenten sliter med å se noen fordeler av et forbud og deretter et statlig monopol gjennom Norsk Tipping.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer