Ukategorisert

Hjelp, sommerpatruljen er på veien igjen

Noen saker går dessverre aldri ut på dato. LOs sommerpatrulje er igjen i gang med oppsøkende virksomhet på arbeidsplasser over hele landet.

Fra 25. juni er LOs sommerpatrulje på veien over hele Norge. Som vanlig vil sommerpatruljens hovedfokus være å følge opp at ungdommer i sommerjobb får sine rettigheter.

Se LO sin lange liste, som egentlig er egenreklame for å få flest mulig med i organisasjonen.

Liberaleren har i mange år skrevet saker om sommerpatruljen. Spesielt anbefaler skribenten en av fjoårets kommentarer, skrevet av Per Aage Pleym Christensen.

Har du tips om LOs sommerpatrulje der LO ønsker å krenke eiendomsretten eller avtalefriheten, sendt oss en e-post: solvik@liberaleren.no.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Roberth
Roberth
14 years ago

Må si den morsomste detaljen må være LOs domene: lorgnett.no. Prøv å se for deg en arbeider med lorgnett.

Anonym
Anonym
14 years ago

Hva med å bare nekte dem å komme inn på arbeidsplassen og stille spørsmål.

Eirik
Eirik
14 years ago

Dersom du nekter sommerpatruljen å komme inn så kommer det til å bli oppslått at sommerpatruljen ikke fik lov å snakke med ansatte, som igjen kan virke som negativ publisitet for bedriften 🙁

Sosaildemokrat
Sosaildemokrat
14 years ago

Patruljen gjør en finfin jobb. Liberaleren snakker varmt om avtalefrihet, men glemmer bevisst å omtale hvilken relativ forhandlingsmakt partene i arbeidslivet har. Hadde jeg vært 16 år, hadde jeg satt pris på at arbeidsmarkedet fungerer slik at jeg hadde vært sikret en «minste standard,» hvor pauser, arbeidstid etc.var regulert inn i avtalen, samt at man som ung arbeidstaker får en rimelig lønn.

Høyremann
Høyremann
14 years ago

Huff, så er mobbernes organisasjon ute igjen. Legg ned LO!

Piris
Piris
14 years ago

Kommer sommerpatruljen der jeg jobber, vil de få
seg en overraskelse ; Der jeg jobber har vi nemlig IKKE regulerte pauser !
Der jeg jobber har vi noe jeg kaller for flexi pauser : Vi tar pauser og spiser lunsj når det
PASSER OSS !

sosaildemokrat
sosaildemokrat
14 years ago

Piris: Hva i all verden er så «sjokkerende» med fleksible pauser? Dette er ofte tariffavtalt, og pausene er gjerne lønnet. Jeg tror derfor ikke at patruljen blir nevneverdig overrasket.

google
google
14 years ago

Hadde jeg vært 16 år hadde jeg satt pris på en million i lønn for de 4 ukene jeg spanderer rundt i Frognerparken og plukker søppel.

Fra arkivet