Ukategorisert

Herman, si nei til oppfordringen!

Stortingsrepresentant Karin Yrvin, Arbeiderpartiet, mener kommunene må forby de ansatte å kjøpe sex på tjenestereiser. Hun kommer med en klar oppfordring til Tromsø kommune og ordfører, Herman Kristoffersen.

–En del kommuner har fått på plass et regelverk mot dette, men alt for mange kommuner mangler slike retningslinjer for ansatte og kommunepolitikerne, sier Karin Yrvin, ifølge Nordlys.

Tromsø-ordføreren og andre kommunepolitikere bør ikke følge rådet fra stortingsrepresentanten. Det vil bli vanskelig å håndheve et generelt forbud mot sexkjøp, et forslag som justisministeren presenterer i morgen, onsdag 4. juli. Å kontrollere arbeidstakere i kommunal sektor er umulig. Spesielt hvis viktige rettsprinsipp skal følges. Dessuten bør det generelle forbudet, som blant annet Arbeiderpartiets landsmøte ønsker seg, være tilstrekkelig, også for ansatte og politikere i norske kommuner.

Liberaleren er ikke motstander av kjøp/salg av sex, så lenge det skjer helt frivillig mellom partene. Vi mener alle har rett til å bestemme over sin egen kropp, og ingen kan ta fra oss denne retten. Dersom noen ønsker å kjøpe eller å selge seksuelle tjenester, bør det være fritt fram.

Stortingsrepresentant Karin Yrvin er imot retten til å inngå frivillige avtaler. Derfor vil hun ha norske kommuner på banen i kampen mot prostitusjon. Forslaget hennes kan tolkes slik at hun vil regulere fritiden til arbeidstakerne, ettersom hun vil ha et nulltoleranseprinsipp mot kjøp av seksuelle tjenester. Denne gangen er det en kamp mot seksuelle tjenester. I neste omgang kan det være mot rusmidler, handel eller ytringer for å nevne tre problematiske saksfelt for sosialdemokratiske politikere. Restriksjoner fører ikke noe godt med seg. Derfor oppfordrer Liberaleren Herman Kristoffersen til å takke pent og pyntelig nei til invitasjonen fra stortingsrepresentanten, Karin Yrvin.

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
14 years ago

Jeg går utifra at Liberaleren mener en privat arbeidsgiver – som eier av bedriften – bør ha anledning til å ha innflytelse over hva arbeidstakerne foretar seg når de representerer arbeidsgiveren. Bør ikke det samme være tilfellet med en kommune? Jeg kan vanskelig se at man, hvis man som eier vil ha innflytelse over hva arbeidstagerne gjør når de representerer eierne, bryter med den mildt sagt runde formuleringen rettsprinsipper. Jeg er Liberaleren er her efter min mening mer opptatt av å finne noe å kritisere en sosialdemokratisk kommunepolitiker for, enn å forfekte prinsipper dere selv står for når det dreier… Read more »

VamPus
14 years ago

Her er jeg enig med Eivind. Når reise er kjøpt og betalt av min arbeidsgiver er jeg per definisjon på representasjon. Da synes jeg det er greit at arbeidsgiver definerer hvordan man representerer bedriften – også når reisen skjer for mine skattepenger fra kommunens side.

En del menn har det jo med å gnåle om «vet du ikke hvem jeg er/hvem jeg representerer». Kanskje greit å holde seg ren og pen i tøyet, med fanget fritt for strippere da ja.

MariaMariaOslo_2
14 years ago

Man kan jo diskutere om hvor stor grad man representerer arbeidsgiver kl 23.00 f.eks – i sin fritid – selv om man er innenlands eller utenlands…?
Jeg regner med at denne problemstillingen ikke gjelder for lunsjtiden mellom møter der man åpenbart representerer arbeidsgiver…

b
b
14 years ago

En privat arbeidsgiver skal ha rett til å sparke en ansatt dersom den ansatte ikke representerer bedriften slik arbeidsgiveren vil. Man skal ha rett til å ansette/sparke hvem man vil, uavhengig hva slags kriterier man bruker. Problemet er at staten/kommunen ikke er noe privat bedrift. Da er det vel egentlig folket som er arbeidgiver, og dermed burde det være en demokratisk avgjørelse om hvordan politikerne skal representere «bedriften». Dette løser seg enkelt: Dersom folket ikke vil ha politikere som kjøper sex, kan de la være å stemme på politikere som gjør dette. Hvorfor bruke forbud når demokratiets egne «markedskrefter» kan… Read more »

andyq
andyq
14 years ago

Mer enig med MariaMaria enn Vampus/Eivind her.
De færreste av oss får vel betalt for 24 timer i døgnet når vi er på arbeidsreise. Hvor går grensen for hva arbeidsgiver kan bestemme når du er på reise? Hvor lenge du får være oppe om kvelden? Om du får ta deg et glass vin til middag? Sove med lyset på?

Aner ikke hvor mange timer jeg har sittet alene på hotellsengen og kjedet vettet av meg på disse turene, så jeg kan godt forstå at de som først benytter seg av den typen tjenester gjør det i den typen situasjoner.

MariaMariaOslo_2
14 years ago

Uansett hva en bedrift mener, og hva politikerne mener, så vil jeg tro at hvis noen kjøper sex når man er på jobb-reise, så er det ikke noe man skriver i referatet uansett, er det vel? andyq – er alternativet å sitte og kjede seg på hotellsengen eller kjøpe sex? hehe :o) finnes jo sikkert andre ting å finne på om man kjeder seg? Når det er sagt så er jeg til tider lei av å sitte i sengen med lyset på og kjede meg, å samtidig bo i en gigolo-fri by, …eller er det bare jeg som ikke følger… Read more »

Seide
14 years ago

Som en tilhenger av den liberale minoritet i landet vil jeg si meg enig i at eier skal ha lov til å bestemme om personer kjøper sex i arbeidstid eller ikke. Derimot kan det diskuteres om klokken elleve på kvelden er arbeidstid. Selvføligelig må dette være en avtale mellom eier og ansatt. Et scenario da kan jo bli at eier krever at ansatt ikke kjøper sex utenfor «arbeidstid» og selv synes jeg dette er litt groteskt. Et alternativ til dette kunne jo være å betale lønn lørdag klokka elleve på kvelden, men da ville vel LO kommet inn og bedt… Read more »

andyq
andyq
14 years ago

MariaMaria:
Hehe, det er jo tydeligvis et alternativ for mange, siden sexkjøp er utbredt på disse reisene 🙂
Det er selvfølgelig mye annet å finne på, trenger du tips?

MariaMariaOslo
14 years ago

… ja, kom gjerne med tips, jeg føler meg fint ferdig med å legge kabal

Fra arkivet