Ukategorisert

Høyrepolitikere snakker om narkotika, narkotika og narkotika

–Det er veldig lett for nysgjerrige ungdommer å skaffe seg stoff. Det er lettere for en 15-åring å få kjøpt amfetamin enn øl, sier byrådsleder Erling Lae, Høyre, til ioslo.no.

Høyre gjennomfører for tiden en kampanje mot narkotika, noe Liberaleren tidligere har vært innom i artiklene ”Erna Solberg, har du virkelig fasiten” og ”Høyres krig mot narkotika”. Nå er det byrådslederen i Oslo som skal skaffe velgere på kampen mot narkotika.

Erling Lae bør vite at det er verken lettere eller vanskeligere å få kjøpt narkotiske stoffer i Oslo i dag, sammenlignet med forrige stortingsperiode da Høyre var drivkraften i regjeringsarbeidet. Virkemidlene er de samme som for fire år siden. Hvis Høyre vinner høstens fylkes – og kommunestyrevalg, vil situasjonen på narkotikafronten bli uforandret. Rett og slett fordi forbudslinjen ikke fungerer. Det er merkelig at høyrepolitikere bruker Vinmonopol-ordningen som en effektiv ordning når det gjelder å forebygge alkoholrelaterte skader og problem. Høyre mener Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. På narkotikafeltet gjemmer Høyre bort argumentene som partiet mener fungerer på alkoholområdet.

Hvordan vil Erling Lae og Høyre gjennomføre sin nulltoleranse på narkotika? Jo, med mer politi. Ikke mye mer politi, men litt mer politi. I følge en pressemelding sendt ut i mars, vil Høyre bevilge mer penger til politiet slik at 330 ubesatte stillingene kan fylles. Uenigheten mellom Høyre og Arbeiderpartiet på dette området er minimal. Det står om noen hundre millioner kroner de siste seks årene, ifølge den samme pressemeldingen. 330 politistillinger og noen hundre millioner kroner vil ikke bety forskjell på illegal narkotikaomsetning. Å markedsføre nulltoleranse på narkotika med slike virkemidler, er å lure velgerne. Høyre, dere spiller et uverdig spill!

For øvrig er det merkelig at Høyre velger en slik sak i en kommune – og fylkesvalgkamp, men friheten til å velge saker skal partiet få ha i fred.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
andyq
andyq
14 years ago

Patetisk av Høyre.

Nettopp slike ting skaper politikerforrakt, de har ingen mulighet og ingen vilje til å gjennomføre dette.
Det blir derfor med praten, men det er uansett et trygt kort. Hvem er vel tilhengere av narkotika?

Trist at Norge henger så langt etter i narkotikadebatten. Se til Sveits, Tyskland, England og Nederland, ingen av disse landene har gått under selvom de har liberalisert betydelig.

A victimless crime is not a crime.

MariaMariaOslo_2
14 years ago

…kanskje på høy tid å skifte ut gammel-Høyre.

Jeg skjønner ikke hva som er galt med at de tunge rusmisbrukerne skal få brukerdoser hos legen, samtidig som bedre rehabiliteringstilbud. Alle vinner på det. Mindre brekk og vinningskriminalitet, mindre gatesalg av narko etc etc – Når man innfører slike fornuftige tiltak, først _da_ kan man snakke om nulltoleranse på Karl Johan

Seide
14 years ago

Ja, brukerdoser hos lege har blitt prøvd ut (illegalt) med gode resultater!

Kan linke til egen blogg for info og videre link om saken:
http://simeneide.blogspot.com/2007/06/ddelighet-gr-ned-med-narkotika.html

Anonym
Anonym
14 years ago

Det er veldig uansvarlig å ikke legalisere cannabis!

På markedet i Norge i dag selges cannabis tilsatt farlige pulver, plastikk og andre stoffer. Eneste måten å få stoppet dette på er å legalisere og regulere. Men staten foretrekker å gjennomføre et stilltiende samtykkende folkemord mot rusbrukere.

MrFakta
MrFakta
14 years ago

Høyre er ute å spiller på propogandaen igjen. Vi har alle sett hva resultatet av forbudslinjen er. Dagens samfunn ER resultatet av forbudslinjen. Til tross for dette tror høyre at mer av det samme vil løse problemet? Det eneste alternativet er fult frislipp. Svakere stoffer som Cannabis kan selges på kafe som i nederland og Heroin kan deles ut på resept i fra legen til de som trenger det. På denne måten vil folk avkriminaliseres. Innbrudsraten vil gå ned, så andre folk vil slippe å å få innbrudd og besøk av desperate mennesker. Forsikringsbransjen vil være tjent med det. Politiet… Read more »

Anonym
Anonym
14 years ago

Det er også veldig vanskelig å ha en intelligent politikk når forbudslinjen er institusjonalisert igjennom FN-systemet, EU, og andre internasjonale organisasjoner og avtaler.

Anonym
Anonym
14 years ago

Høyre er et feigt parti.

Et dilte-etter-parti som ikke tør å skille seg ut, som ikke følger med på generasjonsskiftene i samfunnet, som har tatt til seg alt de har lært i Arbeiderparti-skolen fordi de er desperate etter å ikke fremstå som noe av det arbeiderbevegelsen har anklaget dem for.

Når skal Høyre tørre å bli mer tydelige og mindre feige og sosialdemokratiske?

Fra arkivet