Ukategorisert

Høyrepolitikere snakker om narkotika, narkotika og narkotika

–Det er veldig lett for nysgjerrige ungdommer å skaffe seg stoff. Det er lettere for en 15-åring å få kjøpt amfetamin enn øl, sier byrådsleder Erling Lae, Høyre, til ioslo.no.

Høyre gjennomfører for tiden en kampanje mot narkotika, noe Liberaleren tidligere har vært innom i artiklene ”Erna Solberg, har du virkelig fasiten” og ”Høyres krig mot narkotika”. Nå er det byrådslederen i Oslo som skal skaffe velgere på kampen mot narkotika.

Erling Lae bør vite at det er verken lettere eller vanskeligere å få kjøpt narkotiske stoffer i Oslo i dag, sammenlignet med forrige stortingsperiode da Høyre var drivkraften i regjeringsarbeidet. Virkemidlene er de samme som for fire år siden. Hvis Høyre vinner høstens fylkes – og kommunestyrevalg, vil situasjonen på narkotikafronten bli uforandret. Rett og slett fordi forbudslinjen ikke fungerer. Det er merkelig at høyrepolitikere bruker Vinmonopol-ordningen som en effektiv ordning når det gjelder å forebygge alkoholrelaterte skader og problem. Høyre mener Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. På narkotikafeltet gjemmer Høyre bort argumentene som partiet mener fungerer på alkoholområdet.

Hvordan vil Erling Lae og Høyre gjennomføre sin nulltoleranse på narkotika? Jo, med mer politi. Ikke mye mer politi, men litt mer politi. I følge en pressemelding sendt ut i mars, vil Høyre bevilge mer penger til politiet slik at 330 ubesatte stillingene kan fylles. Uenigheten mellom Høyre og Arbeiderpartiet på dette området er minimal. Det står om noen hundre millioner kroner de siste seks årene, ifølge den samme pressemeldingen. 330 politistillinger og noen hundre millioner kroner vil ikke bety forskjell på illegal narkotikaomsetning. Å markedsføre nulltoleranse på narkotika med slike virkemidler, er å lure velgerne. Høyre, dere spiller et uverdig spill!

For øvrig er det merkelig at Høyre velger en slik sak i en kommune – og fylkesvalgkamp, men friheten til å velge saker skal partiet få ha i fred.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer