Ukategorisert

Til krig mot forsvarsministeren

Liberaleren anbefaler alle liberalere om å være med i krigen mot forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen som ønsker verneplikt også for kvinner.

–Når det gjelder loven om verneplikt, så er det vel ingen i dag som kan tenke seg at man ville innført en lov som gjaldt halvparten av befolkningen. I et likestilt samfunn ville man innført en lov som gjaldt for alle, sier forsvarsministeren til NRK.

Marita Melsbø Nilsen er leder i Nordkapp Høyre, varaordførerkandidat og gjennomførte førstegangstjenesten på begynnelsen av 90-tallet, men hun gjennomførte tjenesten helt frivillig. Melsbø Nilsen reagerer på utspillet til forsvarsministeren.

–Hvor langt skal politikerne trekke likestillingen. Skal politikerne også vedta at menn skal føde barn, sier en oppgitt høyrepolitiker som ikke har sans for utspillet til statsråden.

Melsbø Nilsen gjennomførte førstegangstjenesten som tenåring. Hun hadde et fint år i Forsvaret, men angret da hun ble innkalt på repetisjonsøvelse.

–Livet forandrer seg så raskt. Jeg synes året i militæret var fint. Noen år etterpå fikk jeg problem med Forsvaret. Jeg hadde fått to barn og mann, og måtte inn til repetisjonsøvelse. Helt umulig for vår familie å gjennomføre i praksis. Det var vanskelig å få fritak. Livets endringer kan være et av mange argument mot verneplikt for kvinner, sier Marita Melbø Nilsen.

Må sørge for så lite krenkelse som mulig
For Liberaleren er det et dårlig argument at kvinner skal avtjene verneplikt fordi menn må gjennomføre en slik tjeneste. Likebehandling i dette spørsmålet betyr større overgrep, at flere rammes av slaveriet. Derfor vil Liberaleren ha krig mot standpunktet til forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

For oss handler ikke dette spørsmålet om likestilling eller likebehandling. For Liberaleren er det viktigst at enkeltmennesket får bestemme over seg selv. Dersom en person får krenket sine rettigheter, er det en tragedie. Dersom to personer får krenket sine rettigheter, er det dobbelt så galt.

Liberalismen handler om å se enkeltmennesket. Hva er minst galt, 50 000 individ som må ofre et år av sitt liv for staten, eller 100 000? Konklusjonen på det spørsmålet er åpenbar dersom enkeltmennesket er i sentrum.

Bli med i krigen
Liberaleren anbefaler alle som er imot overgrep om å engasjere seg i denne saken. Verneplikt for kvinner vil bety mer slaveri og mindre frihet for svært mange borgere. Det er tragisk at mange politikere går inn for å utvide antall statlige overgrep. Så lenge noen må utføre noe gjennom tvang, er det overgrep. Verneplikt er statlig voldtekt!

Tags:

Mest lest

Arrangementer