Ukategorisert

Medvind for Giske

I spillpolitikken seiler norske politikere i medvind. Norsk Tipping har fantastisk god omsetning i det første halvåret av 2007.

Alle spillene til Norsk Tipping har økt omsetning i 2007 i forhold til 2006. Unntakene er Oddsen og Flax, viser halvårsrapporten til Norsk Tipping.

Det betyr at politikerne med Trond Giske i spissen har gjort vellykkede grep i forhold til restriksjoner og deretter forbud på spilleautomater. Politikerne har nådd målsetningen. Omsetningen til Norsk Tipping øker, og politikerne kan gi gaver til aktører og organisasjoner som driver med det som sosialdemokratiske politikere kaller samfunnsnyttige formål. De økonomiske tildelingene fra overskuddet til Norsk Tipping betyr at politikerne styrer kulturpolitikken i Norge med et jerngrep.

Sannsynligvis har aktører på internett og ulike spilleklubber også økt sin omsetning, men det er vanskelig å bevise ettersom disse driver med spill som norske politikere ikke kontrollerer gjennom tildelinger av konsesjoner. Derfor har Lotteritilsynet kun anslag om omsetning for internasjonale spill i sine statistikker.

Mest lest

Arrangementer