Ukategorisert

Vi har tolerante lesere!

De fleste av Liberalerens lesere har vært tolerante hele tiden. Våre lesere leder an i utviklingen.

Andelen åpne homofile og lesbiske har økt voldsomt de siste ni årene. De fleste som står frem bor i Oslo, men også i mange andre av fylkene er det mange som er eller har nære venner som er homofil og lesbisk, viser en undersøkelse som Synovate MMI har foretatt, ifølge NRK.

Samtidig melder Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring om en medlemsøkning på nesten 30 prosent siden april i år. Uten tvil et resultat av mer liberale holdninger i folket, men også arbeidet som denne organisasjonen gjør politisk gir positive utslag.

Liberaleren har opp igjennom årene hatt mange artikler om temaet. Skribenten har i dag bladd i arkivet, og har funnet mange artikler og noen kommentarer. Liberalerens artikler har alltid vært knyttet opp mot et verdiliberalt standpunkt, noe som ikke er så overraskende. Like spennende er det at leserne har lagt igjen svært få spor som viser en betydelig grad av intoleranse. Det finnes noen få unntak, men unntakene er ubetydelige.

Folk er uten tvil mer tolerante enn før, men Liberalerens lesere har alltid vært åpen, også til seksualitet. Det er bare å ønske veldig mange andre velkommen etter i den positive utviklingen.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
14 years ago

Det må være lov å kritisere en homofil eller lesbisk person på grunn av hans eller hennes disposisjoner som ikke har noe med seksuell legning å gjøre – i alle fall ikke direkte. Når jeg i en kommentar på Liberaleren angrep LLH for i Blikk å ha offentliggjort navn på personer de mente var homofile, for derigjennom å gjøre det mer legitimt å være homofil, mener jeg dette er en uhyrlig handling fra LLH’s side. En person bør kunne fremstå som homofil uten å risikere å bli hånt for det, men han eller hun bør ha den samme rett til… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
14 years ago

Helt enig; kritikk på grunn av legning og legning alene er ikke bare bakstrebersk, det er også stygt gjort mot den kritikken rammer. Artikkelen med kritikk av høyrerepresentanten husker jeg ikke,men jeg kjenner Liberaleren så godt at jeg går utifra som gitt at kritikken her gikk på sak og ikke på seksuell legning. Men hva som er riktig og gal medisin i narkotikapolitikken er en sak som i høyeste grad kan diskuteres.

Pleym
Pleym
14 years ago

Det Eivind Knudsen egentlig tar opp, er fenomenet outing. Et vanskelig og omdiskutert fenomen. Jeg er for at folk står for hva de er, men de må selv velge tid og sted å gjøre det – og i mellomtiden må de leve med dobbeltlivet og de problemer det skaper. Å oute folk som f.eks homofile ser jeg ingen grunn til, men hvis en person som er homofil bidrar til homofiendtlig lovgivning, kan outing være et virkemiddel for å avsløre dobbeltmoral. Eller hvis en KrF’er mot selvbestemt abort bidrar til at en abort utføres (eller anbefaler at det foretas en abort),… Read more »

Fra arkivet