Ukategorisert

Til spillere av World of Warcraft

Ingen som spiller dataspill, heller ikke dem som liker World of Warcraft, bør ringe Hjelpelinja for spilleavhengige. Mange samtaler kan bety et nytt forbud.

I 2005 mottok Hjelpelinja for spilleavhengige 2 133 samtaler fra eller om personer som har et egendefinert spilleproblem. Liberaleren latterliggjorde tiltaket på grunn av et svært lavt tall. Det politiske flertallet var uenig. Først kom seddelforbudet på automater, så kom forbudet og snart er det klart for det statlige monopolet på gevinstautomater i regi av Norsk Tipping. I tillegg er de fleste spill fortsatt ulovlig i Norge, for eksempel poker. Hjelpelinja for spilleavhengige er en del av årsaken til at politikerne ikke aksepterer personlig frihet og personlig ansvar på spillområdet i Norge.

Hjelpelinja for spilleavhengige har presentert statistikken for første halvår av 2007. Hjelpelinja har kun mottatt 705 samtaler. Det er en reduksjon i forhold til samme periode i 2006, og tallet er fortsatt svært lavt. Altfor lavt til at gambling skal få så stor oppmerksomhet fra politikerne.

Det som bekymret skribenten litt er at Hjelpelinja har mottatt 96 samtaler om spill uten penger, blant annet fra personer som spiller World of Warcraft. 96 samtaler er en bagatell, men det er en betydelig økning i forhold til samme periode i 2006. Hvis utviklingen fortsetter, kan det komme politiske krav om forbud på PC – og TV-spill. Forbud på TV-spill høres ut som et urealistisk mareritt, men Lotteri – og stiftelsestilsynet advarer mot utviklingen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer