Ukategorisert

Til spillere av World of Warcraft

Ingen som spiller dataspill, heller ikke dem som liker World of Warcraft, bør ringe Hjelpelinja for spilleavhengige. Mange samtaler kan bety et nytt forbud.

I 2005 mottok Hjelpelinja for spilleavhengige 2 133 samtaler fra eller om personer som har et egendefinert spilleproblem. Liberaleren latterliggjorde tiltaket på grunn av et svært lavt tall. Det politiske flertallet var uenig. Først kom seddelforbudet på automater, så kom forbudet og snart er det klart for det statlige monopolet på gevinstautomater i regi av Norsk Tipping. I tillegg er de fleste spill fortsatt ulovlig i Norge, for eksempel poker. Hjelpelinja for spilleavhengige er en del av årsaken til at politikerne ikke aksepterer personlig frihet og personlig ansvar på spillområdet i Norge.

Hjelpelinja for spilleavhengige har presentert statistikken for første halvår av 2007. Hjelpelinja har kun mottatt 705 samtaler. Det er en reduksjon i forhold til samme periode i 2006, og tallet er fortsatt svært lavt. Altfor lavt til at gambling skal få så stor oppmerksomhet fra politikerne.

Det som bekymret skribenten litt er at Hjelpelinja har mottatt 96 samtaler om spill uten penger, blant annet fra personer som spiller World of Warcraft. 96 samtaler er en bagatell, men det er en betydelig økning i forhold til samme periode i 2006. Hvis utviklingen fortsetter, kan det komme politiske krav om forbud på PC – og TV-spill. Forbud på TV-spill høres ut som et urealistisk mareritt, men Lotteri – og stiftelsestilsynet advarer mot utviklingen.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Simen
Simen
14 years ago

Du det finnes vi som spiller WoW som ikke er avhenginge… skal vi ringe å si “jeg er ikke avhengig”?!

Piris
Piris
14 years ago

Jeg tror ikke det blir noe forbud mot pc og tv spill ! Blir det dette er politikkerne håpløse og
noen idioter !

Piris
Piris
14 years ago

Jeg tror ikke det blir noe forbud mot pc og tv spill ! Blir det dette er politikkerne håpløse og
noen idioter !

Tom Arnesveen
Tom Arnesveen
14 years ago

Tja, TV-spill var forbudt i Hellas en stund for ikke så lenge siden.

Som TV-spillentusiast og liberalist (og snart spilldesignstudent, bare jeg får meg bosted i Oslo) syns jeg det hadde vært en katastrofe med forbud mot data- og TV-spill.

Simon
14 years ago

Jeg kom nettopp fra Las Vegas. Et trivelig sted med lav Giske-faktor. Nevadas lovgivning er svært fornuftig.

Tom Arnesveen
Tom Arnesveen
14 years ago

Det er en stund siden, så jeg husker ikke hele saken så godt, men ideen med loven var å forhindre gambling, og traff som en bivirkning også TV- og dataspill. En veldig dårlig gjennomtenkt lov får man si. Folk bør virkelig få lov til å ta nok ansvar for sitt eget liv til å kunne spille TV-spill.

En nyhetslink fra 2002:
http://news.com.com/2100-1040-956357.html

Mest lest

Fra arkivet