Ukategorisert

Kjøperne organiserer seg

Slik kommer mange til å kjøpe sex for å unngå politiet.

VG Nett melder at allerede før regjeringens forslag om kriminalisering av sexkjøp er vedtatt, har sexkjøpere og prostituerte begynt å legge planer for hvordan de kan unngå politiet. Ifølge VG Nett har svenske sexkjøpere har allerede tatt i bruk flere triks.

I artikkelen nevner avisen at kjøperne bruker leiebiler, fiktive e-poster og anonyme telefonnummer. Tilhengerne av loven vil påpeke at det ikke finnes telefonnummer og e-postadresser som er helt anonyme. Skribenten vil påstå at det er mulig å lure systemet, og at det vil skje i ennå større grad etter at regjeringen har fått vedtatt sitt lovforslag. I tillegg vil kjøpere og selgere bli mer fantasifulle etter at sexkjøp blir ulovlig.

Det er galskap at politikerne gjennom lovforslag oppmuntrer til mørk aktivitet. Det poenget bør alle forstå, ikke bare vi som er liberalister.

I desember i fjor kunne Dagens Nyheter rapporterte at sexsalget igjen hadde økt i Sverige. Vårt naboland innførte sin lov i 1999.

19 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vox populi/Knut Johannessen
14 years ago

Når skal man lære? Hvorfor tror politikere at så fort man har vedtatt en lov, så opphører den aktiviteten man forsøker å hindre? Selvsagt kommer ikke denne loven til å fungere. Politiet kommer ikke til å kunne følge opp, unntatt hver gang regjeringen skal ha noen skryteoppslag. Når horekunder kan ha åpenlys sex på offentlig sted (som Aftenposten bragte oss for noen dager siden), så vil ikke et forbud mot sexkjøp ha noen virkning, bortsett fra at man forsvinner fra gatebildet. Ute av øye – ute av sinn, er en mentalitet som politikere benytter seg av i mange sammenhenger. Narkotikapolitikken… Read more »

MariaMariaOslo
14 years ago

Er det ikke bedre at prostitusjonen kommer bort fra gatebilde på høylys dag, og blir en «mørk aktivitet» slik som det egentlig er ment å være? (hadde jeg så nær sagt… men forstå meg rett.) Skjønner ikke problemet med de som nå sier: «Nei, uff, nå kommer det under jorden i stedet for midt på Karl Johan på dagtid! Hjelp, nå kan ingen se oss lenger, nå må vi gå inn i skyggen» …?

Og så denne loven: Er det ikke ment som å straffe dem som bruker menneskehandlet vare? trafficingofre? Å sponse hallikjævler? og er ikke det ok?

Skeptisk
Skeptisk
14 years ago

Jeg synes Pro sentret har gode argumenter mot kriminalisering. Maria bør lese innlegget Kundekriminalisering – et renovasjonsvedtak: http://www.prosentret.no/index.php?option=com_content&task=view&id=256&Itemid=59

Johan
Johan
14 years ago

Til Maria:

Det er ikke slik at slavedrift og hallikvirksomhet er tillatt i Norge i dag. Disse argumentene er bare en avsporing av debatten. Det finnes allerede et lovverk mot dette. Det er bare å håndheve loven. Hvorfor i all verden skal vi innføre nye lover vi ikke akter å håndheve?

Anonym
Anonym
14 years ago

MariaMariaOslo Nei, det er ikke bedre at det går under jorden, for da blir det vanskelig å ivareta de prostituertes sikkerhet. Dersom de prostituerte hadde hatt lov til å drive bordeller på et designert sted i byen i en kollektiv selskapsform (les: den prostituerte kjøper seg inn i et kollektiv) hadde man kunnet øke sikkerheten og rensligheten uten bakmenn og kommersiellt press i et utsatt yrke. Jeg tror at dersom prostitusjon hadde vært lovlig, hadde det på sikt blitt et yrke som flere «vanlige» drev med. Det er ikke slik at alle som driver med prostitusjon er misbrukere, ofre for… Read more »

MariaMariaOslo
14 years ago

Jeg synes også at loven er latterlig, bare for å nevne det. Men det er bedre at prostitusjonen ikke foregår åpenlyst på kvadraturen og på Karl Johan midt på dagen, der folk oppfører seg som noen hverdagsfjerne løsbikkjer. Get a room eller noe i den dur… Jeg mener enhver skal få gjøre som man vil – så lenge det er frivillig… og så bortetter… Problemet er, slik jeg har skjønt det, at denne dagslyse påtrengende prostitusjonen som har overtatt sentrum av Oslo, er grunnen til at loven innføres… for hva skal man gjøre når man ikke blir kvitt det/fjernet det/forflyttet… Read more »

MariaMariaOslo
14 years ago

Anonym, «Dersom de prostituerte hadde hatt lov til å drive bordeller på et designert sted i byen i en kollektiv selskapsform (les: den prostituerte kjøper seg inn i et kollektiv) hadde man kunnet øke sikkerheten og rensligheten uten bakmenn og kommersiellt press i et utsatt yrke.» – hva kaller du disse mange «massasje-instituttene» i Oslo da? Det er jo langt i fra de fleste prostituerte som står på gata… Og kommersielt press har man i alle yrker vil jeg tro… uansett om det er inne eller ute, selvsagt. De mennene som er prostituerte og selger seg til rike, ensomme Holmenkoll-fruer… Read more »

MariaMariaOslo
14 years ago

Bra. Jeg er helt enig i det du sier. Unntatt det med åpne grenser – fordi vi har et helt annet problem og det er tvangsekteskap i storstilt skala… Åpne grenser og fri innvandring for arbeid og studier – ja. Jeg tilhenger av 24-årsregelen med tilknytningskrav hva gjelder opphold permanent kun grunnet gjennom ekteskap, slik de har gjort i Danmark.
hjelpetelefonen for tvangsekteskap i regi av Røde Kors har blitt nedringt hittil i år, og det hjelper lite å åpne opp for mer av det…

MariaMariaOslo
14 years ago

Bjørn Magne Solvik:

Hvorfor drives det storstilt tvangsekteskap innad i eksempelvis Pakistan da? Det har jo ingenting med deres åpne eller stengte grenser å gjøre, har det vel?

andyq
andyq
14 years ago

Hvis vi skulle åpne grensene uten først å fjerne alle offentlige støtteordninger er det et regelrett ran av dagens borgere.
Hvordan er det liberalt?

MariaMariaOslo
14 years ago

Enig med andyq

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

Alt kan måles i penger. For mange politikere er dette tydeligvis sant. Kriminalisere sex kjøp det er et rent pragmatisk spørsmål. Hvor mye skatteinntekt taper staten egentlig om den drivende uroen som driver mange kan midlertidig dempes ved at en tjenste kjøpes? Dette burde en brukt skattepenger til å forske på.. Alle vet jo at de med penger lettere får sex gratis. Jobb hardt, bruk penger på byen, spander, kjøp gaver. Hvorfor skal det være mulig å kjøpe seg ut av hamsterhjulet billig? Det gir ingen mening, staten taper penger på at folk er tilfreds. FORBY! Løsbikkjer på karl johan.… Read more »

Ano
Ano
14 years ago

Tvangsekteskap er det stikk motsatte av frihet! Sammenligningen blir over alle støvleskaft

Anonym
Anonym
14 years ago

MariaMariaOslo Det går fint an å få vekk både tiggere og prostituerte fra gatene dersom man hadde hatt en annen politikk. F.eks. kan man forby tigging for de med turistvisum eller de som ikke har oppholdstillatelse. Når det gjelder de prostituerte, kan man gi disse oppholdstillatelse og flytte dem til en hemmelig addresse, eller bare tillate prostituerte med norske pass. Å tillate bordeller ville med en gang hjulpet på å få dette vekk fra syne. Det kunne vært et designert horestrøk i hovedstaden. Det er mye bakmenn og press og annet dritt i massasjeinstitutter og ellers. Eskortepiker og gigoloer er… Read more »

Anonym
Anonym
14 years ago

Man kan internere dem og sende dem hjem: forby alle som ikke har norsk pass å drive med tigging og prostitusjon. Det er ikke særlig liberalt, men det er i hvert fall mer ærlig enn å kriminalisere sexkunden.

andyq
andyq
14 years ago

Bjørn Magne Solvik: Stemmer, jeg har skrevet noe lignende før, så du kan vel trekke slutningen at svaret du ga meg sist ikke overbeviste 🙂 Det er en morsom vri du prøver deg på, ved å si at jeg derfor må være mot barnefødsler, noe som er akkurat like dumt som det høres ut som. Jeg er selvfølgelig motstander av støtteordningene for barnefamilier, men siden jeg forholder meg til den virkelige verden, ikke en utopisk fantasi, aksepterer jeg at disse ordningene finnes i dag. Altså; at det er umulig å hindre fattige mennesker i å få barn, er ikke et… Read more »

Fra arkivet