Ukategorisert

Stortingsrepresentanter blir for unge til lappen

Seniorforsker i transportsikkerhet ved Sintef, Dagfinn Moe, fremmer et usedvanlig dårlig forslag. Han mener, ifølge NRK, at aldersgrensen for å kjøre bil bør økes radikalt.

–Ideelt sett burde aldersgrensa for førerkortet, i hvert fall den fulle frihet til å kjøre bil, være et sted mellom 23 og 25 år, sier Moe.

Han skjærer alle over en kam, og mener at ungdommene er umodne i trafikken. Faktumet er at det er dumt av politikerne og forskere å fastsette modenhet til en bestemt bursdag, uansett om dette gjelder førerkort eller seksualitet. Modenheten vil variere fra jente til jente og fra gutt til gutt. En spesiell alder bør ikke være et absolutt krav for å kjøre bil eller motorsykkel. Kunnskap er mye viktigere enn alder.

Dersom Dagfinn Moe hadde fått bestemme, ville stortingsrepresentant Anna Ljunggren , Arbeiderpartiet, vært for ung til å ha førerkort. For ung til å kjøre bil og motorsykkel, men gammel nok til å bestemme nivået på skatter og avgifter og hvordan Norges narkotikapolitikk skal være. Liberaleren håper Moe ser at noe er fundamentalt galt i forslaget som han har presentert i dag.

Mest lest

Arrangementer