Ukategorisert

Englene flyr lavt om dagen..

Særlig der kongsdatteren befinner seg. Kjære NRK-sjef: Du bare sette opp en kongelig ekstrautgave av Nytt på Nytt, om så er med Anne-Kat alene i studio. Det ville nok blitt hyggelige seertall.

At prinsessen starter engleskole var et befriende humor-innslag i en ellers regnvåt og begredelig sommer (her på Østlandet). Skolen er oppkalt efter Astarte – som er bedre kjent under andre navn; Afrodite, Venus og Juno.

Om det er fleinsopp fra Lommedalen, englestøv fra Mette-Marits tidligere omgangskrets, eller bohem-svigermoren som har bidratt mest til prinessens new age-image skal være usagt. Muligens burde politiet undersøke hva som røkes innerst i Lommedalen.. Å gi avkall på tittelen kongelig høyhet betyr åpenbart at man kan være høy på annet enn kongelighet.

Efter at prinsessen gav avkall på tittelen kongelig høyhet begynte hun å brødfø seg og mannen ved å tjene penger på å lese eventyr for barn. Nå utvider hun sortimentet med eventyr for voksne.

Noen må ha fått englene i hodet, og mener prinsessen snarest må melde seg ut av statskirken – fordi hun shopper fritt på det religiøse/åndelige markedet. De har kanskje glemt at statskirken forutsetter både engler og mirakler? En biskop har til og med gitt ut en bok med tittelen «Engelen ved din side«.

En PR-fyr mener Norge har «verdens mest spennende kongehus.» Det er sikkert en formulering Kong Harald finner stor trøst i akkurat nå. Det er jo imponerende at Märtha klarer å sette den engelske kongefamilien i skyggen. Det skal mye til for å oppnå akkurat dét.

Det burde borge for en viss kvalitet når man knytter noe opp til Slottet, sier Nordby til NTB. Om at hjemmesiden for prinsessens skole er knyttet opp til Slottet. Nordby er altså den markerte republikaner, statsviter og kronprinslærer Trond Nordby. Kvalitet skal altså knyttes til en institusjon basert på arv fremfor kompetanse? Republikaneren bør gå i seg selv.

Den treårige utdannelsen prinsessen promoterer skal lære elevene å behandle folk med healing, berøring, gre auraen (?) og jording. Jeg har visst lenket til feil type jording: «Jording er det som forbinder oss med jorden. Det er den som gjør at vi kommer inn i nuet og kan delta i livene våre. Derfor har vi viet en hel helg til temaet jording. Du lærer å gi slipp og bli bevisst din egen jording gjennom ditt møte med naturen og musikk. I tillegg videreutvikler du evnen til å se deg selv i møte med andre. »
Før ble i det minste hysterikere behandlet. Nå er det visst hysterikerne som behandler oss andre.

Journalister og andre bruker sikkert synonymordboken flittig når denne saken skal diskuteres. Eksentrisk er et av ordene som brukes om new age-fenomenet prinsessen er påvirket av. Og det er Asbjørn Dyrendal, religionshistoriker ved NTNU og redaktør av bladet Skepsis som velger e-ordet til å karakterisere den sannsynlige reaksjonen i kongeparets generasjon. Eller som eksentrisk forklares med i Bokmålsordboken: Uvanlig, underlig, forskrudd. Akkurat, ja.

Prinsessevenn og den kulturelle halvdelen av sommer-regjeringen (ja, jeg tenker på Trond Giske) kan jo be en av sine venner i kulturlivet komponere en bohemenes inntogsmarsj – som kan fremføres på første og beste seanse på Slottet. Skrev jeg «seanse»? Jeg mente naturligvis slottsmiddag.

Om Mette-Marit tok med seg englestøv inn i kongefamilien vites ikke. Nå handler visst alt om engletøv.

Det kan ikke være enkelt å være monarki-tilhenger nå om dagen. Eller hva, Røe Isaksen?

At akkurat den nyheten «tar av» i alle medier (!) er kanskje ikke så rart?

Tags:

Mest lest

Arrangementer