Ukategorisert

La syklistene få dope seg!

Liberaleren vil legalisere doping, og vi mener det er naturlig at lederne i idrettsbevegelsen innehar en liberal holdning til hva utøverne helt frivillig putter i egen kropp.

Det nærmer seg slutten av Tour de France, også kjent som verdens tøffeste sykkelritt. I Norge har alle interesserte kunne følge arrangementet på TV2. Sykkelfesten er ferdig til helgen, med finale i Paris på søndag. Den første delen av rittet var vellykket, dersom suksess måles i at ingen utøvere ble tatt for bruk av ulovlige midler de første dagene. Slutten blir regnet som en katastrofe, fordi utøvere er tatt for bruk av ulike ulovlige midler. Det skjer etter at sykkelsporten har slitt med et frynsete rykte i mange år. Dopsakene har stått i kø de siste årene.

Årets Tour de France er bare et av mange bevis på at kampen mot doping er tapt. Liberaleren har påpekt dette i mange år. Vi forstår at reguleringer ikke fungerer. Vi fastslår at reguleringer har en rekke bivirkninger. Idrettsutøvere er som folk flest. De fleste tilpasser seg begrensningene og vi gjør alt for å omgå dem. Derfor er kampen mot doping tapt.

Liberaleren er for at hver arrangør, hver idrettsorganisasjon skal fastsette rammebetingelsene for sin idrett. Det er en del av den private eiendomsretten, men vi ønsker at aktørene skal ha liberale holdninger til bruk av doping. Først og fremst fordi liberale holdninger og liberal praksis skaper like konkurransevilkår mellom utøverne, et standpunkt som også seniorforsker Claudio Tamburrini har, ifølge Klassekampen. I tillegg mener Liberaleren at også idrettsutøvere, på lik linje med andre, skal ha rett til å putte hva som helst i egen kropp. Vi skiller ikke mellom cannabis og lagkameratens blod. Frihet til å behandle egen kropp etter eget ønske må være nøkkelen for alle som kjemper for økt frihet. Når nøkkelen i tillegg gir positive ringvirkninger, i form av like konkurransevilkår uten at det medfører tvang ovenfor andre, bør den brukes for alt det er verdt. Derfor bør arrangøren ASO tillate økt frihet for syklistene i Tour de France ved neste korsvei.

Tags:

Mest lest

Arrangementer