Ukategorisert

Pokerforbundet fikk avslag på anken

Norges Pokerforbund fikk avslag også på anken. Lotterinemnda mener at aktiviteten i pokerforbundet ikke er å regne som humanitær eller samfunnsnyttig slik kravet er for å få lotteritillatelse.

Når skal et politisk flertall skjønne at dette er hårreisende? Istedenfor offisielle turneringer oppmuntrer avslaget til illegalt pokerspill i mange klubber og lag i hele landet.

Liberaleren er ikke tilhenger av statlige konsesjoner, men tillatelse til lovlige pokerlag og pokerturneringer vil være god sosialpolitikk. Spill i kontrollerte former vil være resultatet av en liberalisering. Til tross for en slik fordel, klarer Lotteri – og stiftelsestilsynet å være negativ. Deretter bekreftes vedtaket av Lotterinemnda.

Mer om vedtaket til Lotterinemnda . Se søknaden fra Norges Pokerforbund.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Iversen
14 years ago

Ekstra søtt er det jo at bridgeturnerninger med buy-in og premie er helt lovlig, selv om begge spill dreier seg om hva man gjør med en tildelt hånd.

Roberth
Roberth
14 years ago

Bridge er (i visse former) ikke ansett som «lykkespill», så da er det annerledes. Om det burde være slik, kan diskuteres, men det er en vital forskjell mellom hvordan turneringer i bridge og poker arrangeres: I bridgeturneringer stokker man ikke kortene, de er ferdig arrangert, og man sammenligner så resultatene mellom lag som har spilt de samme hendene.

Forøvrig er jeg enig med liberaleren i at pengespill burde være tillatt. Selv med forbud vil spillene medføre sosial nød, så om det er det man vil redusere, tror jeg andre midler er fornuftigere.

MariaMariaOslo
14 years ago

Hva med sjakk-turneringer da?

Og har ikke de fleste turneringer en vinner som tjener på det?

…humanitær eller samfunnsnyttig aktivitet, …vel, nå har jo Giske latt stå igjen 1500 spilleautomater av gamlesorten – i et bingolokale – fordi fortjenesten går til AP, er det samfunnsnyttig da?

Per
Per
14 years ago

“Når skal et politisk flertall skjønne at dette er hårreisende?”

Den dagen Fremskrittspartiet (evt. sammen med DLF) har flertall. (Nei, jeg har ingen tro på Høyre i dette spørsmålet.)

Seide
14 years ago

Morsomt at frp blir sett på som et liberalstisk parti. Så konservative som de faktisk er. Nei, hvis du vil stemme liberalstisk tror jeg DLF er et mye bedre alternativ.

Per
Per
14 years ago

Min kommentar var til det siterte spørsmålet. FrP er en blanding av liberalistisk, konservative og sosialdemokrater – avhengig av hvilken sak det er spørsmål om. Det tror jeg de fleste er klar over. I saker som har med pengespill å gjøre (som er det jeg kommenterer her) har de et liberalistisk syn. De er f.eks. også tilhengere av casinodrift i Norge.

Mest lest

Fra arkivet

 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.